PISMO BRALCA

A1 ukinja klicni center, sledijo odpuščanja

Objavljeno 12. september 2019 18.15 | Posodobljeno 13. september 2019 08.18 | Piše: N. K.

Nekdanji zaposleni opozarja na razmere v podjetju.

Simbolična fotografija. FOTO: Reuters
LJUBLJANA – V naše uredništvo smo prejeli pismo bralca, nekdanjega zaposlenega v podjetju Si.Mobil, ki je kasneje postal A1. »Žal ne razumem, kako so lahko šle delovne razmere kot tudi odločitve poslovodstva po prevzemu drugega imena tako strmo navzdol,« je zapisal bralec, ki nekdanjega delodajalca nagovarja v drugi osebi. Kaplja čez rob je bila po njegovih besedah informacija o odpustitvi celotnega klicnega centra v Ljubljani.

 

Kot pripoveduje, so imeli zaposleni v prodaji zastavljene plane, ki pa so bili po bralčevih besedah realni in dosegljivi. Tako so tudi več zaslužili. »Po spremembi imena pa so plani postajali vedno višji, vedno več je bilo različnih postavk v njih, s katerimi smo morali posiljevati kupce, zato jih nismo več dosegali. Z diverzifikacijo ponudbe smo postali podobni bencinskim servisom ali pošti, kjer ob osnovni ponudbi 'vsiljujejo' še čokoladice in podobne drobnarije, ki jih kupec drugače ne bi vzel,« razkriva bralec. 
 

Kljub vsemu pravi, da mu je bilo v čast delati za telekomunikacijskega velikana. Dodaja, je to pismo zgolj javni opomin, naj podjetja začnejo ceniti svoje zaposlene, od najnižjega do najvišjega. 

A1 Slovenija: Soočamo se s korenitimi spremembami
Za pojasnila smo se obrnili na podjetje A1. Kot pojasnjujejo, se telekomunikacijska panoga v zadnjih letih sooča s korenitimi spremembami, zaradi katerih vsa telekomunikacijska podjetja iščejo nove vire prihodkov in nove načine dela za prihodnost.

Zaradi novih trendov, kot sta zmanjševanje telefonskih klicev uporabnikov in porast kontaktov na digitalnih kanalih, se je po besedah službe za stike z javnostjo pri A1 močno spremenila tudi organizacija dela v naročniškem oddelku in zato organizacija njihovih poslovnih enot.

Klicni center v Ljubljani ukinjajo

image
Odpuščanje v klicnem centru. FOTO: Getty Images, Istockphoto
»Vse od združitve s podjetjem Amis leta 2016 smo namreč imeli dva klicna centra, ki smo ju zdaj smiselno preoblikovali. Sprejeli smo odločitev, da bomo v prihodnje v ljubljanski enoti razvijali strategijo digitalnih kanalov in ohranjali podporo za manjše poslovne uporabnike, medtem ko se bomo v Mariboru posvečali podpori rezidenčnim uporabnikom prek telefona in zagotavljanju tehnične podpore rezidenčnim in poslovnim uporabnikom. Glede na novo organizacijo Naročniškega oddelka v Ljubljani ni več potrebe po aktivnostih na področju klicnega centra za rezidenčne uporabnike, zato klicni center za rezidenčne uporabnike v Ljubljani ukinjamo,« pojasnjujejo v podjetju.

Zmanjšanje števila zaposlenih

Danes imajo tako 560 zaposlenih, kar je štiri odstotke manj kot konec lanskega leta. Po njihovih besedah se število zaposlenih predvidoma ne bo bistveno spreminjalo. Poudarjajo pa, da A1 Slovenija »še naprej skrbi za čim boljše počutje ter ohranitev fizičnega in čustvenega zdravja vseh zaposlenih z ukrepi, kot so fleksibilen delovni čas, možnost dela zunaj pisarne, možnost skrajšanega delovnega časa po vrnitvi s porodniškega dopusta, brezplačni topli napitki, dnevno sveže sadje in drugi«.
Deli s prijatelji