ODLOČITEV JE PADLA

Kruta usoda zdrave mlade lisičke: ustrelili jo bodo

Ne bodo je vrnili v naravno okolje, ampak jo bodo usmrtili.
Fotografija: Lisičko čaka kruta usoda. FOTO: bralec Matjaž
Odpri galerijo
Lisičko čaka kruta usoda. FOTO: bralec Matjaž

Na nas se je obrnil bralec Matjaž, ki je pred dnevi doživel napad male zverine na svoji kmetiji. Lisica mu je vdrla na posestvo in oškodovala 14 kokoši, 11 zajcev, 2 pava in 4 race. Ob napadu na zajce pa se je ujela v zajčniku. Nemudoma je obvestil pristojne, da se je žival ujela in da je živa in zdrava.

Pristojne organe je pozval da »izdajo odločbo o obveznem veterinarskem pregledu divje živali ter odločbo o izročitvi po presoji organa ter odločbo o povrnitvi škode, ki jo je divja žival povzročila kmetiji. Prosim za nujno ukrepanje, saj nismo vešči nege in vzgoje divje zveri, saj je le ta zajeta v zajčniku in si nihče ne upa kakorkoli posredovati. Prav tako, prosim za urgentno reševanje škodnega primera, saj je življenje na kmetiji močno prizadeto po takem pomoru«.

Kot nam je še so sporočil so ga iz lovske inšpekcije obvestili, da bodo lisičko prišli ustrelit lovci. Čeprav je lisička zdrava, mlada in nepoškodovana, lovci pa naj ne bi imeli izven lovišč nimajo nikakršnih pooblastil za ubijanje.

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.​


 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije