V NEPREBOJNIH JOPIČIH IN OBOROŽENI

Kaj se je zgodilo v Ljubljani? »Policisti obkolili študentski dom z vseh strani«

Na kraju naj bi bilo tudi več oboroženih policistov v neprebojnih jopičih.
Fotografija: Policisti naj bi bili tudi oboroženi, pravi bralec. (arhivska fotografija). FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
Policisti naj bi bili tudi oboroženi, pravi bralec. (arhivska fotografija). FOTO: Špela Ankele

LJUBLJANA – V soboto se je ob Gospodarskem razstavišču pri študentskem domu nekaj zgodilo, zaradi česar je posredovalo veliko policistov, nas je obvestil bralec. V objektiv je ujel več policijskih vozil, ki so pridrvela na kraj, možje v modrem pa so menda bili v neprebojnih jopičih, oboroženi tudi s puškami. Bralec je dodal, da so študentski dom možje v modrem obkolili z vseh strani, priložil pa je tudi fotografiji, ki prikazujeta več policijskih vozil.

Pri ljubljanski policijski upravi smo preverili, kaj se je zgodilo, odgovor pa nas je presenetil.

Policijska akcija v Ljubljani. FOTO: bralec
Policijska akcija v Ljubljani. FOTO: bralec

Policijska akcija v Ljubljani. FOTO: bralec
Policijska akcija v Ljubljani. FOTO: bralec

»6. 4. 2019 okoli 17. ure so občani policiste obvestili, da je v bližini Vilharjeve slišati strele. Na kraju so posredovali policisti, ki so z zbranimi obvestili ugotovili, da je šlo za uporabo plašilne pištole kot del gledališke predstave, ki je takrat potekala v domu Akademski kolegij. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi prekrška s področja javnega reda in miru,« javnost pomirjajo pri PU Ljubljana.



Obrnili smo se tudi na omenjeni študentski dom, pod odgovor pa se je podpisal Igor Brlek: »Dne 6. 4. ob 17.15 je naša varnostna služba posredovala, ker naj bi bilo v bližini doma Akademski kolegij slišati strele. Na kraj dogodka je prišla tudi policija. Ugotovljeno je bilo, da poki prihajajo iz smeri Mladinskega gledališča oziroma Festivalne dvorane in da je bila uporabljena pištola s slepimi naboji za potrebe priprave na gledališko predstavo. Nadaljnji postopek je prevzela policija.« Dodal je še, da v dogodku ni bil nihče poškodovan.
 

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije