Grozljivka med ribarjenjem blizu Ljubljane: trupelce privezano na kamen (FOTO)

Ogled mlajšim od 18 let odsvetujemo.
Fotografija: Ubogo muco je nekdo privezano na kamen vrgel v vodo. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Ubogo muco je nekdo privezano na kamen vrgel v vodo. FOTO: Facebook

Človeška krutost ne pozna meja, lahko rečemo po najdbi neimenovanega občana. Ta je pred dnevi ribaril na Tončevem bajerju v Prevojah pri Šentvidu, ko je opazil, da v vodi nekaj plava. Zadevo je pograbil in potegnil iz vode ter zgrožen ugotovil, da je v vodi lebdela poginula mačka. A tu se zgodba ni končala. Ribič je namreč sprevidel, da je nesrečnici nekdo na zares okruten način pomagal na oni svet. 

Kosmatinka je bila z vrvico privezana na kamen, ki ga je neznani storilec (ali storilka) vrgel v vodo. Verjetno se je bitjece na začetku še borilo za življenje, nato pa je težkemu kamnu morala priznati premoč, namesto z zrakom pa je svoja pljuča naposled napolnila z vodo. Kakšno agonijo je preživljalo nič krivo bitjece, si ne moremo niti predstavljati. Tisti, ki jih je zgodba dosegla, ne morejo verjeti, da je kdo sploh sposoben storiti kaj takega. 

Policijska uprava Ljubljana sporoča, da o dogodku niso bili obveščeni, kakšna kazen pa je zagrožena za storilca tako ostudnega dejanja, preberite v spodnjem okvirčku. 

Spomnimo, državni zbor je letos potrdil dopolnitve stvarnopravnega zakonika, po katerem so živali opredeljene kot živa bitja in ne več kot stvari. Nekaterim je očitno za vse to prav malo mar.


 

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije