TETOVIRANJE 6-LETNIKA

FOTO: Vprašanje Mariborčanke, ob katerem se zgraža vsa Slovenija

Išče človeka, ki bi potetoviral njenega 6-letnega sina.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto

MARIBOR – V eni izmed skupin na facebooku, v katerem mnenja in izkušnje izmenjujejo mamice, se je pojavil zapis, ki je sprožil val zgražanja. »Sin me že dve leti prosi, da bi imel 'tatoojček' na rami, ker pač sva oba starša potetovirana. Star je 6 let. A obstaja kakšen, ki tetovira tudi otroke na območju Maribora in okolice?«
Zapis, ki razburja javnost. FOTO: Zaslonski posnetek
Zapis, ki razburja javnost. FOTO: Zaslonski posnetek

Kako pogoste so tovrstne težnje v praksi, smo preverili pri ArtBite tatoo. Tetovatorka Apolonija je nad vprašanjem začudena, kot je pojasnila za naš portal, celo malo dvomi o resničnosti zapisa. »Če pa že je kaj na tem, potem naj se vmeša socialna ... Že pri starodavnih ljudstvih je bilo tetoviranje znak in preizkus odraslosti,« je dejala.

V Sloveniji je zakonska meja za tetoviranje 16 let, ampak ker se mladostniki razvijajo vse do 18. ali celo 21. leta, bi se po mnenju Apolonije morala ta starostna meja zvišati. V njihovem studiu ob posvetu in tetoviranju pri vseh mlajših od 18 let zahtevajo prisotnost staršev, saj po njihovem mnenju sam podpis staršev oziroma skrbnikov ni vedno verodostojen. »Otrok pa niti pod razno ne tetoviramo,« zagotavlja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije