VOZNI PARK

FOTO: V Sloveniji imajo lepe plače, vozijo pa »staro kripo«

Tudi diplomati niso več to, kar so bili. Nekoč mercedesi, danes pa ...
Fotografija: Rjast, a še vedno v uporabi. FOTO: bralec poročevalec
Odpri galerijo
Rjast, a še vedno v uporabi. FOTO: bralec poročevalec

Slovenci se radi primerjamo z našimi zahodnimi sosedi, zato si mnogokrat hote ali pa nehote zaželimo njihovega – na daleč sodeč – udobnega življenjskega stila. Ker so avtomobil eden od najbolj očitnih in vidnih statusnih simbolov, je med Slovenci vseskozi veljalo prepričanje, da si tisti, ki ima nekaj v žepu, privošči nemško znamko avtomobilov. S tem si kupiš moč in ugled. Ne nazadnje mnogi tujca najprej ocenijo po tem, kaj vozi, in šele nato, kdo v resnici je.

Pred leti je veljalo, da mora biti lastniški avto dokaj nov, brezhibno čist in boljši od sosedovega, a kot ugotavljajo strokovnjaki za podatke, se vozni park Slovencev zadnjih let stara.

Rjast, a še vedno v uporabi. FOTO: bralec poročevalec
Rjast, a še vedno v uporabi. FOTO: bralec poročevalec

Bralec Tijan nam je poslal fotografijo starejšega avtomobila korejske znamke Hyundai, ki naj bi bil last tujega veleposlaništva v Sloveniji. »Na armaturi avtomobila je zataknjeno obvestilo z napisom, da je parkirani avtomobil od veleposlaništva,« je zapisal bralec in se ni mogel načuditi, »za kakšno staro kripo imajo rezervirano parkirišče«.

Ker niti ni pomembno, katerega veleposlaništva, fotografijo hranimo v uredništvu. Avtomobil je res nekoliko star, na delih razpadajoč in rjast ter morda nekoliko nenavadna izbira voznega parka za tuje veleposlaništvo v Sloveniji, kjer plače veleposlanikov zagotavljajo več kot dostojno življenje ... A avtomobil morda s seboj vozi pomembno sporočilo, in to je, da je bolj kot statusni simbol pomembno to, da je avtomobil v osnovi prevozno sredstvo, ki se ga da popraviti pri vsakem mehaniku, rezervni deli pa so hitro dobavljivi.

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije