VOZNI PARK

FOTO: V Sloveniji imajo lepe plače, vozijo pa »staro kripo«

Objavljeno 26. september 2019 11.31 | Posodobljeno 26. september 2019 11.35 | Piše: N. Č.

Tudi diplomati niso več to, kar so bili. Nekoč mercedesi, danes pa ...

Rjast, a še vedno v uporabi. FOTO: bralec poročevalec
Slovenci se radi primerjamo z našimi zahodnimi sosedi, zato si mnogokrat hote ali pa nehote zaželimo njihovega – na daleč sodeč – udobnega življenjskega stila. Ker so avtomobil eden od najbolj očitnih in vidnih statusnih simbolov, je med Slovenci vseskozi veljalo prepričanje, da si tisti, ki ima nekaj v žepu, privošči nemško znamko avtomobilov. S tem si kupiš moč in ugled. Ne nazadnje mnogi tujca najprej ocenijo po tem, kaj vozi, in šele nato, kdo v resnici je.

Pred leti je veljalo, da mora biti lastniški avto dokaj nov, brezhibno čist in boljši od sosedovega, a kot ugotavljajo strokovnjaki za podatke, se vozni park Slovencev zadnjih let stara.

image
Rjast, a še vedno v uporabi. FOTO: bralec poročevalec

Bralec Tijan nam je poslal fotografijo starejšega avtomobila korejske znamke Hyundai, ki naj bi bil last tujega veleposlaništva v Sloveniji. »Na armaturi avtomobila je zataknjeno obvestilo z napisom, da je parkirani avtomobil od veleposlaništva,« je zapisal bralec in se ni mogel načuditi, »za kakšno staro kripo imajo rezervirano parkirišče«.

Ker niti ni pomembno, katerega veleposlaništva, fotografijo hranimo v uredništvu. Avtomobil je res nekoliko star, na delih razpadajoč in rjast ter morda nekoliko nenavadna izbira voznega parka za tuje veleposlaništvo v Sloveniji, kjer plače veleposlanikov zagotavljajo več kot dostojno življenje ... A avtomobil morda s seboj vozi pomembno sporočilo, in to je, da je bolj kot statusni simbol pomembno to, da je avtomobil v osnovi prevozno sredstvo, ki se ga da popraviti pri vsakem mehaniku, rezervni deli pa so hitro dobavljivi.

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.

Deli s prijatelji