SIVA CONA ZAVAROVANJA

FOTO: Šokirani voznik: vinjeto dobesedno izrezali, zavarovalnica škode ne krije

Objavljeno 07. februar 2019 13.05 | Posodobljeno 07. februar 2019 13.19 | Piše: P. K.

Na spletu so se pojavile fotografije okradenega lastnika avtomobila.

FOTO: Facebook
Lastniku avtomobila je neznanec z vetrobranskega stekla dobesedno izrezal vinjeto in ga s tem oškodoval za več sto evrov. Lastnik vozila je zapisal, da ima avto zavarovan, a da zavarovalnica škode ne bo krila. Njegovo zavarovanje naj bi obsegalo stekla vozila in poškodbe, ki naj bi nastale na parkirišču. Ker vinjeta ni del vozila niti del dodatne opreme, pa njene vrednosti ne bo dobil povrnjene.  

Zadevo smo preverili pri naši največji zavarovalnici, kjer so nam povedali, da bo lastnik v skladu z njegovim zavarovanjem dobil povrnjeno škodo za poškodovano steklo, ne pa za vrednost vinjete, saj ta v zavarovanje ni všteta. Ob tem pa se že pogovarjajo, kako bodo v prihodnje rešili tovrstno problematiko, saj so prepričani, da to ni osamljen problem.
image
FOTO: Facebook

Poškodovano steklo, na katerem bi bila vinjeta še vedno pritrjena ali pa vsaj del nje, bi povrnil Dars oziroma bi vinjeto zamenjal z novo. V navedenem primeru pa ni mogoče dokazati, da je bila vinjeta nameščena na steklo, in tako bo lastnik škodo kril sam. 
Deli s prijatelji