»COUVER«

FOTO: Obisk gostilne pri Umagu: ni za pojesti, ti pa zaračunajo

Postavka je znašala skoraj toliko, kot je stala ena jed.
Fotografija: Na računu je bila postavka, ki je niso naročili. FOTO: bralec Rok
Odpri galerijo
Na računu je bila postavka, ki je niso naročili. FOTO: bralec Rok

UMAG – Znesek na računu, ki ga prejmemo, ko 'pospravimo' pripravljene in postrežene jedi s krožnikov v gostilni, nas včasih preseneti. Pred kratkim smo, denimo, poročali o pripetljaju turistov v Grčiji, ki jim je natakar po obedu na mizo položil prek 800-evrski račun. Tokratna zgodba našega bralca, ki se je zgodila pred tedni na Hrvaškem, ni tako ekstremna, je pa vsekakor za Slovenke in Slovence precej poučna.

Bralec Rok se je z družino mudil v manjšem kraju pri Umagu, torej nedaleč od Slovenije. Ustavili so se v piceriji in obedovali. Kot je v navadi, je po tem, ko so bili želodčki polni, želel poravnati račun. A med preverjanjem postavk je ugotovil, da je na njem ena odveč – couver. Ta postavka je račun povišala za 40 kun (preračunanih 5,42 evra) – z 230 kun (31,16 evra) na 270 (36,58 evra). Pri blagajni je natakarja pobaral, kaj je to, ta pa se je z odgovorom nekoliko izmikal, na koncu pa mu dejal, naj se obrne na šefa. Rok je račun ne glede na to poravnal, šefa pa v gostilni sploh ni bilo. Na koncu mu je zaposleni vendarle pojasnil, da jim je zaračunavanje te postavke naročil šef in da gre za mizo in pribor. »Kako pa naj drugače pojemo? Si s seboj nesemo?« se sprašuje Rok.



Naš bralec je pojasnil, da se mu ne zdi sporno zaračunavanje pogrinjka, če se to prej jasno pove, in dodaja, da res ne gre za velik denar, gre pa za način, kako postavko dodajo na račun. Natakar mu je sicer pojasnil, tako naš sogovornik, da so stranke o tem obveščene na enem od listov. Rok je to preveril, a vztraja, da omenjene postavke, ki na osebo znaša 10 kun (1,35 evra), ni našel nikjer.
 

Se je tudi vam zgodilo kaj takega, na kar bi želeli opozoriti druge? Pišite nam prek spodnjega obrazca.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije