BRALEC POROČEVALEC

FOTO: Burno v azilnem domu, na prizorišču policija in rešilec

Objavljeno 07. maj 2019 14.19 | Posodobljeno 07. maj 2019 14.41 | Piše: T. V.

Azilni dom se nahaja na jugozahodnem robu Ljubljane.

Dogajanje v azilnem domu na Viču v Ljubljani. FOTO: bralec Gašper
LJUBLJANA – Okoli 13.30 nas je bralec Gašper obvestil, da je pri azilnem domu na Viču več policijskih vozil, poleg njih pa še rešilec in kriminalisti v civilnem avtomobilu.

Pri PU Ljubljana so nam povedali, da je prišlo do kršitve javnega reda in miru, več informacij pa bodo posredovali, ko jih bodo imeli.

Nastanitveni del azilnega doma Vič sestavlja šest oddelkov: za družine, samske moške, mladoletnike brez spremstva, samske ženske, osebe s posebnimi potrebami in oddelek za omejitev gibanja, ki trenutno ni v uporabi. Skupno lahko sprejme 203 osebe.

V azilnem domu dnevno potekajo različne dejavnosti, kot so: tečaji slovenščine in angleščine, športne aktivnosti, ustvarjalne delavnice za otroke in odrasle, izleti in obiski zanimivih krajev po Sloveniji, računalniški tečaji, fotografski tečaji, urejanje internega časopisa Glas azila ipd. Izvajajo jih psihosocialna služba azilnega doma in različne nevladne organizacije večinoma prek programov, ki so sofinancirani ob pomoči Sklada za azil, migracije in vključevanje (AMIF), azilni dom predstavljajo na spletni strani ministrstva za notranje zadeve.

 

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.Deli s prijatelji