BRALCI POROČEVALCI

FOTO: Bralka je ob tem prizoru skoraj bruhala

Objavljeno 08. januar 2019 17.45 | Posodobljeno 08. januar 2019 16.02 | Piše: T. V.

V soseski imajo nenehno težave s smetmi.

Smeti. FOTO: Bralka poročevalka
LJUBLJANA – »Fuj! Ne morem verjeti, kakšne svinje so moji sosedje,« je ob fotografijah smeti zapisala bralka in dodala, da imajo v relativno novem naselju v Ljubljani že ves čas težave s smetmi, ko pa je naletela na prizor na fotografijah, se ji je skoraj obrnil želodec. »Packi nemarni! Kaj je res tako težko vreči smeti v za to namenjene kontejnerje?!« se huduje bralka in pojasnjuje, da so zaradi nenehne umazanije v smetarnici namestili vrata, ki jih je treba odkleniti, ključe pa imajo samo stanovalci.

Po namestitvi vrat se razmere niso dosti izboljšale. Za to je, kot piše bralka, delno krivo tudi to, da so pokrovi zabojnikov pogosto zaprti in se očitno nekaterim stanovalcem preveč gnusi odpiranje pokrovov, zato vrečke smeti raje odvržejo na tla. Ko to stori eden, slabemu zgledu hitro sledijo še drugi, ko pa se naberejo smeti na tleh, je praktično onemogočen dostop do zabojnikov tudi za tiste stanovalce, ki bi sicer naredili še nekaj korakov in smeti odvrgli tja, kamor je treba.

Snaga prazni le zabojnike

Pri Snagi so stanovalcem na vprašanje upravnika glede odvažanja smeti odgovorili, da njihovi delavci izpraznijo samo zabojnike, odpadkov, odloženih poleg zabojnikov, pa ne odpeljejo in jih mora pospraviti uporabnik sam.
Deli s prijatelji