Dare kupoval na pošti in doživel presenečenje: To je nateg

V podjetju, kjer prodajajo kartico, predvidevajo, da se je nalepka odlepila.
Fotografija: Darilna kartica. FOTO: bralec Dare
Odpri galerijo
Darilna kartica. FOTO: bralec Dare

Bralec Dare je tik pred novim letom kupoval darilo za svojega nečaka. Odlična ideja se mu je zdela darilna kartica za obisk Gardalanda. Odpravil se je na bližnjo pošto, kjer pa je doživel neprijetno presenečenje, zaradi katerega je zgrožen. Prepričan je, da gre za navaden nateg; darilno kartico, katere vrednost je 30 evrov, pošta na Vrhniki prodaja za nič manj kot 36 evrov.

SelectCard, ki prodaja omenjeno darilno kartico, je blagovna znamka podjetja Kitio. V podjetju so nam pojasnili, da ima darilna kartica Gardaland na vseh njihovih prodajnih mestih enako ceno, ki je trenutno 36 evrov. »Cena, natisnjena na kartici, se je vmes spremenila na 33,50 evra, ter eno leto nazaj na 36 evrov. Dvig cene je povzročen s posodobitvijo in z razširitvijo Gardaland Parka, zato tudi dvig njihove enodnevne vstopnice. Če preverite trenutno ceno za Gardaland (sezona 2020), lahko vidite, da je cena enodnevnega vhoda 50 evrov (znižana s 55 evrov). Lahko se zgodi, da bomo pred začetkom sezone ponovno morali dvigniti ceno Gardaland kartice,« so zapisali. Dodali pa: »Ko pride do spremembe cen kartice, vsa naša prodajna mesta opremimo z nalepkami z novo ceno. Tako je tudi bilo narejeno pri Pošti Vrhnika. V opisanem primeru predvidevamo, da se je kakšna nalepka odlepila in je bila vidna stara cena ali pa so na Pošti spregledali kakšno kartico in je niso opremili z novo ceno.«

Vprašanja smo naslovili tudi na Pošto Slovenije, kjer so pojasnili, da so s prejetimi nalepkami s spremenjeno novo ceno (36,00 evrov), ki so jo prejeli s strani dobavitelja, prelepili staro ceno (30,00 evrov) na embalaži. »Na sami kartici je dejansko še vedno vidna stara cena. Dobavitelj bo v primeru spremembe cene v bodoče poslal ustrezno število in velikost nalepk za popravek cene tako na embalaži kot na kartici, novejše kartice pa na sami kartici več nimajo označenih cen. Vsekakor je dvojna oznaka povzročila določeno stopnjo negotovosti, za kar se stranki iskreno opravičujemo,« so zapisali pri Pošti Slovenije in poudarili, da je ceno spremenil dobavitelj in ne samovoljno pošta.
 

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pišite nam in dodajte fotografije prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije