BIZARNI ZNESEK

Bralko je skoraj kap, ko je prejela položnico iz šole

Objavljeno 16. januar 2019 13.25 | Posodobljeno 18. januar 2019 12.22 | Piše: N. K.

Znesek za plačilo znaša dva centa.

Znesek za plačilo znaša 0,02 evra. FOTO: bralka
Na nas se je obrnila bralka (ime hranimo v uredništvu), ki je od osnovne šole prejela položnico z naravnost bizarnim zneskom. Ta je bil 0,02 evra. »Saj bo provizija za plačilo položnice znašala večkratnik tega zneska!« se jezi mama šoloobveznega otroka.

Za pojasnila smo prosili tudi OŠ Franceta Prešerna v Mariboru, ki je položnico poslala. Pojasnili so, da gre za starše, ki imajo pri njih več otrok. Ti namreč, kot pravi, včasih želijo, da jim položnice združijo. Ravno to se je verjetno zgodilo v tem primeru,pravijo in dodajajo, da je program nastavljen tako, da se preplačilo odšteva na položnici, dolg pa ne, zato je prišlo do razlike za mesec december v znesku 0,02 evra.

»Položnice naj starši absolutno ne plačajo«

Na šoli pozivajo starše, da se v primeru nejasnosti za dolg oziroma preplačilo oglasijo pri njih, da razumno rešijo situacijo. »Tudi če imajo kakršen koli dolg in želijo skupaj plačati, jim to vedno omogočimo, da jim ne povzročamo nepotrebnih stroškov,« pravijo na šoli, ki staršem sporoča, da naj te položnice absolutno ne plačajo.

»Mi pa bomo v prihodnje programsko uredili, da ne bo več prihajalo do takih zadev,« obljubljajo.

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.

Deli s prijatelji