Bralka v Ljubljani opazila Trumpa, ki kupuje darilo za Melanio (FOTO)

Saša pravi, da se je ob tem prizoru dodobra nasmejala.
Fotografija: Melania in Donald Trump. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Melania in Donald Trump. FOTO: Usa Today Sports

Konec februarja k nam prihaja pust. Kljub temu da je do 25. februarja še več kot mesec dni, nekateri trgovci na svojih policah že ponujajo maske. Tokrat se je različnim živalim, čarovnicam in klovnom pridružil še ameriški predsednik Donald Trump. Očitno je prav ta maska našo bralko Sašo v eni izmed ljubljanskih trgovin še posebej zabavala, saj jo je prijateljica slikala, ko si jo je nadela. V našo redakcije so tako prispele fotografije, ob katerih je bralka zapisala: »Donald Trump zasačen v Ljubljani, kjer Melaniji kupuje ponovoletno darilo.«

Maska Donalda Trumpa. FOTO: Saška, bralka poročevalka
Maska Donalda Trumpa. FOTO: Saška, bralka poročevalka
Maska Donalda Trumpa. FOTO: Saška, bralka poročevalka
Maska Donalda Trumpa. FOTO: Saška, bralka poročevalka

Kljub temu da Trumpa v Sloveniji še lep čas ne bo (pa tudi če zaide na naše konce, se verjetno ne bo prosto sprehajal po ljubljanskih trgovinah), pozdravljamo Sašino idejo, da je smeh pol zdravja.
 

Preberite tudi: Melania Trump obiskala Slovenijo? (VIDEO)​


 


Pustni torek že čez nekaj tednov

Pustni čas je premakljiv in je odvisen od velike noči (pustna nedelja je sedem tednov pred veliko nočjo). Prava pustna dneva sta dva; pustna nedelja in pustni torek.

Beseda pust, ki jo je poznal že Primož Trubar, je verjetno nastala iz 'mesopust', to je iz besed 'meso' in 'postiti se' ali iz 'meso' in 'pustiti', kar bi bil dobeseden prevod iz italijanskega izraza carneleva v pomenu 'opusti meso'. Iz italijanskega carneleva je nastala beseda carnevale, iz te pa evropska kulturna beseda karneval v pomenu 'praznovanje pusta' ali 'pustovanje, pust'. 

Ste tudi vi opazili ali doživeli kaj zanimivega? Vabimo vas, da nam pošljete fotografije ali videoposnetke.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije