BRALCI POROČEVALCI

Bralka udarila po TVS in Zadnji besedi: Na živce mi gre, da si veliki vse dovolijo

Prepričana je, da so koncept oddaje kopirali, a niso tega nikjer navedli.
Fotografija: Dame, ki o različnih temam podajajo svoje mnenje v oddaji Zadnja beseda. FOTO: Adrijan Pregelj
Odpri galerijo
Dame, ki o različnih temam podajajo svoje mnenje v oddaji Zadnja beseda. FOTO: Adrijan Pregelj

Poklicala nas je bralka in gledalke glede oddaje Zadnja beseda!, ki ji je facebook ob prebiranju našega članka Razkrivamo, koliko prejemajo Kresalova in prijateljice, ponudil ogled oddaje The Real. Ob ogledu posnetka omenjene ameriške oddaje, katere prva oddaja je bila na sporedu julija 2013, je bralka prepoznala veliko podobnosti v konceptu oddaje (štiri voditeljice komentatorke, ki komentirajo različne teme, povabijo gostjo v oddajo ...) in tudi vizualnih (npr. vijoličasto ozadje).

»Na živce mi gre, da si veliki vse dovolijo,« se je razjezila, češ da ni zasledila, da bi pri oddaji Zadnja beseda! bilo kjer koli omenjen ali zapisano, da gre za licenčno oddajo.

Za komentar bralkinih navedb smo se obrnili na nacionalko, kjer lahko ob ponedeljskih in petkih spremljamo oddaja. »Zadnja beseda! ni licenčna oddaja. Skoraj vsak (sodoben) televizijski program v tujini gledalcem ponuja oddajo, v kateri žensko omizje komentira bolj ali manj pomembne teme. Na TV Slovenija smo o takšnem omizju razmišljali že v preteklih letih, končno pa nam je Zadnjo besedo! uspelo realizirati v letu 2019 v okviru Programa plus, v katerem ustvarjamo t. i. hibridne televizijske žanre (infotainment). Bistveni element takšne oddaje so sicer osebnosti komentatork, ki so težko predmet licence,« so sporočili s Kolodvorske.

Naj ob tem omenimo, da je tudi v ZDA že od leta 1997 na sporedu pogovorna oddaja The View, kjer svoja mnenja krešejo (ali pa so jih v preteklosti) številne prepoznavne Američanke, od legendarne novinarke (in snovalke oddaje) Barbara Walters do igralke Whoopi Goldberg in komičarke Joy Behar.
 

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega ali pa vas je kaj zbodlo? Pošljite nam fotografijo ali video ter vaše mnenje ali vprašanje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije