NAPOVEDANO

Bralka sporoča: Kot veganka sem globoko prizadeta

Objavljeno 10. januar 2019 18.42 | Posodobljeno 11. januar 2019 09.22 | Piše: T. V.

Napovedan je shod proti »agresivnemu veganstu«.

Bralka meni, da organizatorji shoda širijo sovraštvo. FOTO: Leon Vidic, Delo
Na nas se je obrnila bralka Nina, ki je ogorčena zaradi »sovraštva in polemike, ki se v preteklih dneh širita po facebooku zaradi dogodka Shod proti razmahu agresivnega veganstva«.

Omenjeni shod Društvo proti nasilni veganizaciji načrtuje za 20. maj na Kongresnem trgu v Ljubljani z začetkom ob 16. uri. »Z namenom zaustavitve grafitanja ljubljanskih cest s proveganskimi grafiti in agresivne retorike z namenom širjenja veganstva smo se v Društvu proti nasilni veganizaciji odločili organizirati shod, na katerem bomo opozorili na nestrinjanje z načinom promocije veganstva,« pojasnjujejo in dodajajo, da želijo s tem shodom »izkazati nasprotovanje agresivni retoriki in vandaliziranju javnih površin, nikakor pa ne nasprotovati načinu prehranjevanja ljudi, ki so se samovoljno odločili za vegeterjanstvo ali veganstvo«.
image
Nekateri grafiti, ki so zbodli nevegane. FOTO: Facebook

»Skrb vzbujajoče je, da se je združila skupina ljudi z namenom napada na vegane in kritiziranja. Sama sem kot veganka globoko prizadeta in bilo bi korektno, da se mediji uprejo fašizmu, ki ga širi Društvo proti nasilni veganizaciji,« pa meni bralka Nina.

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.

 
Deli s prijatelji