Bralka Nuša: Samo v vrtec je skočila, nato pa šok

V Ljubljani so v zadnjih dneh zabeležili več vlomov v osebna vozila, ki so bila parkirana pred vrtcem.
Fotografija: Dosledno varujte svojo lastnino. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Dosledno varujte svojo lastnino. FOTO: Voranc Vogel, Delo

V Ljubljani so v zadnjem tednu zaznali več vlomov v vozila, ki so bila parkirana pred vrtcem. Bralka Nuša je bila priča dogodku, ko so neki ženski sredi popoldneva vlomili v osebno vozilo. »Mama je parkirala pred vrtcem. Ko se je čez pet minut vrnila z otrokom, jo je skoraj kap. Steklo na sovoznikovih vratih je bilo razbito, vlomilec pa ji je s prednjega sedeža odnesel žensko torbico, v kateri so bili vsi dokumenti.«


Vrtci priljubljeni pri predrznih tatovih


V vaš avto lahko vlomijo v 10 sekundah. FOTO: Leon Vidic, Delo
V vaš avto lahko vlomijo v 10 sekundah. FOTO: Leon Vidic, Delo
Po bralkinem mnenju so vrtci v zadnjem obdobju priljubljeno mesto predrznih in izurjenih tatov. Pet minut, kolikor porabiš za to, da v vrtcu prevzameš otroka, je povsem dovolj, da tat izkoristi priložnost, ko v vozilu 'na varnem' pustiš kaj dragocenega.

Ali podatek o povečanem številu vlomov v osebna vozila pred ljubljanskimi vrtci drži, smo preverili pri PU Ljubljana. Statistike o tovrstnih vlomih sicer ne vodijo, a kot so zapisali, so na naše poizvedovanje ročno pregledali dogodke zadnjega tedna in potrdili, da so bili štirje vlomi v vozila na območju mesta Ljubljana dejansko storjeni v bližini vrtcev.


V vozilu ne puščajte vrednejših predmetov


Ob tej priložnosti so policisti opozorili, da so storilci tovrstnih kaznivih dejanj pozorni na to, ali v vozilu prevažate vrednejše predmete, saj predhodno opazujejo ravnanje voznika.

Že 10 sekund je za spretne dovolj, da vlomijo v vaš avto, zato nikoli ne puščajte v vozilu vrednejših predmetov, četudi vozilo zapustite za nekaj trenutkov. Če je vlomilec že vlomil v vaše vozilo, pa nemudoma pokličite policijo. Do njenega prihoda ničesar ne premikajte in ne pospravljajte, da ne boste uničili koristnih sledov, ki bi lahko pomagali pri odkritju storilca.


Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije