BRALEC POROČEVALEC

Akcija nad Ljubljano: v zraku policijski helikopter (VIDEO)

Helikopter je sodeloval v policijski akciji.
Fotografija: Takole je krožil policijski helikopter v okolici Iga nedaleč od Ljubljane. FOTO: Andraž, bralec poročevalec
Odpri galerijo
Takole je krožil policijski helikopter v okolici Iga nedaleč od Ljubljane. FOTO: Andraž, bralec poročevalec

Okoli 10.30 se je na nas obrnil bralec Andraž z vprašanjem, kaj se dogaja. Posredoval nam je namreč posnetek policijskega helikopterja, ki je po njegovih besedah okoli 20 minut krožil nad Igom oziroma Ižansko cesto.



»Okoli 9.30 smo bili obveščeni o štirih osebah v gozdu v okolici Iške vasi. Policisti so v okolici Iga izsledili štiri državljane Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo. V pregled okolice kraja je bil vključen tudi policijski helikopter,« je pojasnila predstavnica za odnose z javnostjo pri PUi Ljubljana Aleksandra Golec.

Policija je v prvih treh mesecih letošnjega leta obravnavala 1835 ilegalnih prehodov državne meje, kar je 6,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani. ​Največ ilegalnih prehodov so obravnavali PU Novo mesto (33 odstotkov), PU Ljubljana (31 odstotkov) in PU Koper (23 odstotkov).

Pri ilegalnih prehodih meje je opazno precejšnje zmanjšanje števila državljanov Alžirije ter veliko povečanje števila državljanov Pakistana in Afganistana.

Namero zaprositi za mednarodno zaščito je izrazilo 584 migrantov; največ državljanov Maroka (197). Sledijo migranti iz Afganistana (115), Egipta (52), Pakistana (45) in Alžirije (39). Namero je uresničilo 550 migrantov.
 

Ste tudi vi opazili ali doživeli kaj zanimivega? Pošljite nam zgodbo, fotografije ali videoposnetek.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije