BRALKA POROČEVALKA

Bralka šokirana na urgenci: Nimamo čistih postelj, ker ni več čistilk (FOTO)

Objavljeno 20. november 2019 10.12 | Posodobljeno 20. november 2019 14.57 | Piše: T. K.

Sinoči je bralka Mirjam svojo babico odpeljala na ljubljansko urgenco. Ker ta ni mogla sedeti, je prosila za posteljo na kolesih, doživela pa šok.

Bralka je morala sama očistiti posteljo na ljubljanski urgenci. FOTO: bralka
Razmere v zdravstvu so že nekaj časa rak rana naše države, še posebej pogoste so kritike razmer na urgenci. Tudi tokrat smo prejeli sporočilo ene izmed naših bralk, ki je sinoči obiskala ljubljansko urgenco, tam pa bila šokirana nad odnosom, ki ga je doživela ob sprejemu.
 
Bralka Mirjam je okoli 23. ure na urgenco spremljala svojo babico, ki je bila izčrpana in je težko sedela, zato je prosila za posteljo na kolesih. Nato pa je doživela šok ob odgovoru zaposlenih. Ti so ji namreč povedali, da na urgenci ni več čistilk, zato ni čistih postelj. Bralka se je znašla sama – posteljo je očistila z razkužilom in damskim vložkom, ki ga je imela s sabo. Rečeno ji je bilo tudi, da ni čistih rjuh za posteljo, potem pa jih je sama našla v bližnji omari na urgenci.

»Razumela bi, če bi bila gneča in bi vse osebje delalo. Ni problem očistiti kakšne stvari, saj se gre vendarle za našo babi. No, pa temu ni bilo tako,« nam je pojasnila jezna bralka. »Nekomu se ne da, drugi uživajo, ko te pošiljajo od okenčka do okenčka, tretji pa te enostavno želijo odsloviti z razlago, da na urgenci ni čistilk in posledično čistih postelj za paciente. Se pravi, da si vsi bolniki, ki pridejo po osmi uri na ljubljansko urgenco, ne zaslužijo čiste postelje?«
 
Bralka Mirjam je opozorila, da je bila babica, ko je prišla na vrsto, obravnavana korektno in strokovno.

Za pojasnila smo prosili tudi UKC, iz katerega so nam odgovorili: »V čakalnici urgentnega bloka UKC Ljubljana se praviloma po opravljeni triaži vsakega pacienta, ki potrebuje posteljo oziroma tako imenovani strecher, namesti na očiščeno posteljo z rjuho. Za primer izrednih dogodkov so pripravljene razkužene postelje brez rjuh.
 
Zakaj je želela gospa na svojo roko uporabiti eno od teh postelj težko ocenjujemo, vsekakor je na vseh naših urgentnih sprejemih poskrbljeno za primerno opremo in oskrbo bolnikov. Prav tako iz tega naslova ne beležimo nikakršnih pritožb ob več kot 150 tisoč sprejemih letno in bomo včerajšnji dogodek obravnali kot pritožbo, ki jo bo raziskal naš Urad za pritožbe, ki bo gospo pozval k prijavi in dodatnim pojasnilom, da se takšne dogodke v prihodnje prepreči.«

Preberite še
Zapeljal v križišče, bralec popenil: Izgubim živce, ko vidim, kako to delajo
FOTO: Ob teh prizorih vam bo zastal dih: slovenska vasica pod vodo
FOTO: Razburjeni bralec: Parkirajo na pločniku, otroci pa po cesti

Povezane vsebine
Deli s prijatelji