Bralka razkriva, kako je nastal novi koronavirus: Ljudje nismo neumni

Povezala je tehnologijo 5G in novi koronavirus. Zdravniki so šokirani in podajajo znanstveno razlago.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

»Ko toliko govorite o koroni nam povejte se povezavo med korono in 5G omrezjem saj je Vuhan imel prvi pokritost z 5G omrezjem in ali ni cudno da se je tam pojavil virus? Ziher je povezanost nismo ljudje glupi, tudi ce nam odvracate pozornost! Naj se ukine 5G pa da vidimo ce bo se naprej pandemija!«

Zgornji dopis nam je poslala bralka in njene identitete ne bomo razkrili, čeprav nam tega ni prepovedala. Teorij zarote je kar nekaj, to, o povezavi smrtonosnega virusa s tehnologijo 5G, pa širijo tudi nekateri znani obrazi. Med drugimi je pevka Keri Hilson svojim oboževalce prikazala kar nekaj objav na to temo, tudi tako, da v Afriki pač ni toliko koronavirusa, ker nimajo omenjene tehnologije.

Jasen odgovor na navedbe je pevki dal spletni portal HuffPost: »Ne, Keri Hilson, 5G ni povzročil koronavirusa.« Svoj ne so utemeljili tudi z mnenji dveh zdravnikov.

Zavijanje z očmi in deljenje neresnic

Zakaj je pomembno razčistiti take dezinformacije? Ker so mnogi njeno objavo delili in jo širili dalje. Moramo pa priznati, da je bilo kar nekaj takih, ki so ob njeni objavi zavijali z očmi. 

Zdravnica Stepahnie Miles Richardson je bila nad zapisom šokirana. Pojasnila je, da ne gre za zaroto, ampak za virus razreda I. Teh je veliko, razlaga in dodaja, da se o novem koronavirusu, ki razsaja, še učimo. Poudarja, da ne gre za prvi takšen virus (pred njim smo imeli sars in mers), ki se je razširil, da pa ljudje za njegovo pojavljanje pač iščejo vzroke. 

Direktor ameriške zveze za javno zdravje Georges C. Benjamin je pojasnil, da covid-19 izvira iz živali in nima nobenih povezav s tehnologijo 5G. 

O vplivu tehnologije 5G se je veliko razpravljalo tudi pri nas. Prejšnji minister za javno upravo je priredil celo okroglo mizo, ki pa se ni najbolje končala. Več o tem v članku To je posnetek Šarčevega ministra, o katerem vsi govorijo (VIDEO).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije