V NOVEM MESTU

Bralka: Prišlo je do velikega množičnega pretepa, tekla je kri

Policisti so potrdili zgodbo in razkrili, da to ni vse, kar se je dogajalo v Novem mestu.
Fotografija: Dogajalo se je na prireditvi. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Dogajalo se je na prireditvi. FOTO: Getty Images/istockphoto

»Pred dobro uro je na novomeškem Glavnem trgu, na prireditvi, tekla kri. Prišlo je do množičnega pretepa med Romi in večinskim prebivalstvom, eden je zaboden, več poškodovanih, dva sta  bila odpeljana v novomeško bolnišnico z reševalnim vozilom,« je v sporočilu v noči na soboto zapisala naša zvesta bralka. 

Kaj se je dogajalo, smo preverili na novomeški policiji; potrdili so, da je na prireditvenem prostoru prišlo do večjega množičnega pretepa. Potrdili so tudi, da je bil eden od udeležencev zaboden.

Zaradi dogajanja na Glavnem trgu v Novem mestu so jih prvič poklicali v petek ponoči, nekaj pred polnočjo. »Na kraj je bilo napotenih več policistov, ki so vzpostavili javni red in mir. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi prišlo do spora in pretepa oseb, ki se poznajo. Eden izmed kršiteljev je med prepirom drugega zabodel v roko. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico,  v bolnišnico so odpeljali še dva udeleženca pretepa. Še en moški naj bi bil lažje poškodovan, vendar je pred prihodom policistov kraj dogodka zapustil. Našli in zasegli so tudi nož, enemu izmed kršiteljev iz naselja Poganška ulica so zasegli hladno orožje bokser.«

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in ugotavljanje okoliščin. Po končani preiskavi bodo zoper osumljence na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo oziroma jim zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilne naloge.

Na 113 klicali še dvakrat

Drame na Glavnem trgu pa še ni bilo konec. Ob 1.14 so policisti ponovno prejeli več klicev na pomoč, ker naj bi na prireditvenem prostoru prišlo do pretepa, varnostniki pa naj ne bi mogli obvladati kršiteljev. »Na kraj dogodka so bili takoj napoteni policisti, da so 27-letnega kršitelja iz naselja Prapreška Pot izsledili in vzpostavili javni red in mir. Ker ni upošteval ukazov, so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, žalil obiskovalce, vanje je metal steklenice, jih spodbujal k pretepu, med postopkom je žalil policiste. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.«

Nekaj po 5. uri so policiste še enkrat poklicali na pomoč, ker naj bi na prireditvenem prostoru več oseb nadlegovalo strežno osebje, med sabo so se prerivali, vpili in niso upoštevali navodil varnostnikov. Pred prihodom policistov so pobegnile. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in ugotavljanje identitete kršiteljev.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije