POLICIST V PREKRŠKU

Bralka ogorčena: Ta pacek nam piše kazni (FOTO)

Prepoved telefoniranja med vožnjo očitno za policiste ne velja.
Fotografija: Slab vzor za voznike. FOTO: bralka poročevalka
Odpri galerijo
Slab vzor za voznike. FOTO: bralka poročevalka

Na naše uredništvo se je obrnila jezna bralka Sanja, ki je ta teden v Ljubljani naletela na neverjeten prizor. Nekaj minut pred 13. uro je na Samovi ulici ujela policista v uniformi, ki je med vožnjo uporabljal telefon.

Kot pojasnjuje, ga je fotografirala v križišču Samove z Dunajsko, a mož v modrem naj bi klepetal še vso pot po Samovi ulici. »Bil je v civilnem avtu, registracija NM, ampak v uniformi si vsekakor ne bi smel privoščiti tega,« je prepričana. »Upam, da boste objavili, kako tak isti pacek piše kazni nam,« je še zapisala bralka.

Slab vzor za voznike. FOTO: bralka poročevalka
Slab vzor za voznike. FOTO: bralka poročevalka
Policisti sicer vseskozi opozarjajo, da uporaba mobilnih telefonov med vožnjo ni dovoljena, razen z uporabo naprave za prostoročno telefoniranje. Zakonodaja določa, da voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševale njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila (maska, slušalke, telefon itd.).

120 evrov kazni za kršitelje

Z uporabo mobilnega telefona med vožnjo se namreč zmanjšujeta zbranost voznika in njegova pozornost na dogajanje na cesti in njeni okolici. Voznik lahko spregleda ključne informacije iz okolja, zato se poveča tveganje za nastanek prometne nesreče. Predvidena globa za voznike, ki kršijo zakon, je 120 evrov. A kot kaže raziskava agencije za varnost prometa, med vožnjo kljub prepovedi uporablja mobilni telefon kar 75 odstotkov voznikov v Sloveniji. Očitno so med njimi tudi policisti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije