BRALCI POROČEVALCI

Bralka Mojca: Pri nas je spet belo. Kako je pri vas?

Bralka se novega snega veseli, čeprav ji precej otežuje življenje.
Fotografija: Cesta iz Črne proti Šoštanju zgodaj zjutraj. FOTO: Mojca, bralka poročevalka
Odpri galerijo
Cesta iz Črne proti Šoštanju zgodaj zjutraj. FOTO: Mojca, bralka poročevalka

Tudi danes so se napovedi vremenoslovcev uresničile in sneg je ponekod po Sloveniji ponoči pobelil pokrajino. Fotografijo z jutranje vožnje na delo nam je poslala bralka Mojca, ki ji je sneg na Koroškem precej podaljšal vožnjo. Padlo ga je že približno pet centimetrov, zimske službe se še niso aktivirale, je pa dodala, da se snega kljub vsemu veseli. »Zima je in sneg spada zraven. Pa še otroci bodo veseli, ko se bodo lahko sankali.« Zaželela nam je še uspešen zimski dan. Meteorološka zima se je začela včeraj. Ponekod po državi je čez noč (12-urni interval) padlo tudi več kot 10 cm novega snega.

Kako je pri vas? Ste se zbudili v snežno jutro?

Kakšno bo vreme jutri?

Danes bo oblačno. Padavine bodo dopoldne od juga postopno ponehale. Burja bo oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 10 °C.

Jutri bo oblačno, padavine se bodo zjutraj in dopoldne od juga razširile na vso Slovenijo. Po nižinah bo večinoma deževalo, v severni polovici Slovenije pa sprva snežilo. Čez dan se bo meja sneženja dvigala. Predvsem ponekod na Notranjskem in Kočevskem bo v krajih med približno 500 in 1000 metri padal dež, ki bo zmrzoval. Na Primorskem se bo krepila burja. Najnižje jutranje temperature bodo od –1 do 2, na Primorskem okoli 5, najvišje dnevne od 0 do 3, na Primorskem do 10 °C.

Podrobne podatke o višine snežne odeje najdete tukaj. 

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas