STRAŠNO

Bralec zgrožen: Ponovno so zatajile zapornice, se mora res zgoditi tragedija? (VIDEO)

Prečkanje železniškega prehoda bi se lahko končalo tragično, a se k sreči ni.
Fotografija: Fotografija je simbolična. Foto: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. Foto: Jure Eržen/Delo

»Na zelo prometni cesti Brezovica - Podpeč so ponovno zatajile avtomatske železniške zapornice. K sreči je voznik prvega vozila pravočasno zaviral, in se izognil trčenju s tovornim vlakom,« je zapisal bralec Mitja, ki nam je v soboto poslal videoposnetek s kraja dogodka.

Pravi, da so težave z avtomatskimi zapornicami odkar izvajajo gradbena dela na železniški liniji Ljubljana - Borovnica zdaj že stalnica. »Podnevi občasno delavci na gradbišču z roko ustavljajo promet. V neposredni bližini prečkanja so vrtec, osnovna šola, lekarna, pošta in avtobusno postajališče LPP. Ali je res potrebna tragedija, da uredijo varno prečkanje preko najprometnejše proge v državi,« se sprašuje Mitja, ki ga pošteno skrbi za varnost v prometu. 

Ali vse navedeno drži smo preverili tudi na Slovenskih železnicah, kjer pojasnjujejo, da »na omenjeni železniški progi potekajo gradbena dela. Delovanje zapornic poteka v skladu s predpisi, kar pomeni tudi ročno varovanje z zaposlenim in vožnja vlaka v času okvare zavarovanja, ko se vlak pred nivojskim prehodom ustavi in se prepriča, da je pot varno nadaljevati.« 

Dodajajo še, da se morajo vozniki se morajo zavedati, da je nivojsko križanje pravzaprav križišče in morajo spoštovati prometne znake in signalizacijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije