NEODGOVORNO

Bralec zgrožen nad temi prizori: najmanj za avtobus ljudi na kupu (VIDEO)

Kranjčan ni mogel verjeti svojim očem, svoje pa je povedal tudi Kacin.
Fotografija: Kranj. FOTO: Bralec poročevalec
Odpri galerijo
Kranj. FOTO: Bralec poročevalec

Bralec iz Kranja nam je posredoval posnetek, ki je nastal na Planini v Kranju. Tam se je zunaj na snegu družilo več ljudi, večina brez mask in ustrezne varnostne razdalje. Kot poudarja, se število okužb ne bo zmanjšalo, če se bo to dogajalo. »Razumem, da so otroci in da se radi igrajo, a zdravje je na prvem mestu.«


Ogorčenje nad takšnim početjem staršev in otrok in druženjem na sploh je na današnji novinarski konferenci izrazil tudi Jelko Kacin. »Druženje je omejeno na člane istega gospodinjstva! To ne pomeni, da gremo lahko k staršem, starim staršem, tašči ali prijateljem na vikend druženje, nedeljsko kosilo ali postavljanje božičnega drevesa. Gre za neodgovorno početje, ki virusu odpira priložnosti za širjenje.« Po njegovem prepričanju je v teh časih ključno, da se držimo ukrepov.

»Četudi se počutite dobro, ne družite se. S tem ne spravljate v nevarnost le sebe, temveč tudi svoje najbližje. Možnost prenosa virusa na najbolj ranljive člane naše družbe je zelo visoka, kar povečuje tveganje za širjenje okužb, s tem pa tudi za polne bolnišnice,« pravi Kacin.

Preberite še:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas