Bralec Robert: V Ljubljani z gasilci nad zbrano množico

Z avtomobilsko lestvijo so pomagali lokalnemu čebelarju pri premestitvi roja čebel.
Fotografija: Gasilci so pomagali lokalnemu čebelarju. FOTO: Irena M.
Odpri galerijo
Gasilci so pomagali lokalnemu čebelarju. FOTO: Irena M.

Bralec Robert je imel pestro in nenavadno popoldne. Po obvestilu uprave za zaščito in reševanje so ob 13.22 gasilci posredovali na Slovenčevi ulici v Ljubljani. Vzrok: z avtomobilsko lestvijo so pomagali lokalnemu čebelarju pri premestitvi roja čebel.

Čebelji roj visoko na drevesu. FOTO: Irena M.
Čebelji roj visoko na drevesu. FOTO: Irena M.
Priča dogodku je bil tudi Robert, ki nam je natančneje pojasnil, kaj se je zgodilo, in nam posredoval fotografije sicer dolgega, a uspešnega reševanja.

»Okoli 14h so gasilci posredovali na Slovenčevi ulici za Bežigradom. Brez upoštevanja aktualne družbene distance se je namreč visoko na drevesu zbral čebelji roj. Bližnjemu čebelarju so z vozilom z lestvijo na pomoč priskočili gasilci Gasilske brigade Ljubljana. Po obilnih težavah z upravljanjem z lestvijo, je čebelar z drevesa le pospravil roj v zaboj, a ni bilo konec skrbi. Ponovili smo vajo, saj je matica z delom čebel očitno ostala na drevesu. Intervencija je trajala tako dolgo, da s(m)o se še zijala porazgubila pred srečnim koncem. Je pa v teh puščobnih dnevih dogodek prijetno popestril zgodnje popoldne,« je zapisal bralec Robert.

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije