OKOLICA LJUBLJANE

Bralec Darko: Tukaj se sanka pol ljubljanske kotline, red prišla delat tudi policija

Policisti uresničujejo napovedi in poostreno nadzirajo oblegane točke.
Fotografija: Ulovka tudi danes polna ljudi. FOTO: bralec Darko
Odpri galerijo
Ulovka tudi danes polna ljudi. FOTO: bralec Darko

Lepo in sončno vreme je marsikoga pregnalo iz hiše, mnogi Slovenci pa so se odpravili tudi malo više, kjer je še vedno dovolj snega za zimske vragolije. V zadnjem času je med priljubljenimi destinacijami za sankanje tudi Ulovka nad Vrhniko, ki se je pred leti lahko pohvalila z manjšim smučiščem.

Ulovko je obiskal tudi bralec Darko, ki je tam opazil gručo ljudi. »Zdi se, da se tukaj sanka pol ljubljanske kotline,« je zapisal ob fotografiji, ki nam jo je posredoval. Po njegovih besedah je red prišla naredit tudi policija.

image_alt
»Saj je več ljudi kot takrat, ko je smučišče obratovalo« (FOTO)

No, bolj spodbudne novice pa prihajajo iz Gorenjske. V primerjavi s prejšnjo soboto je danes tam stanje po besedah policistov neprimerljivo boljše. Policisti so v dopoldanskem času danes ugotovili 20 kršitev odlokov, tri vozila so morala obrniti. Prejšnjo soboto dopoldne je bilo kršitev odlokov 60, zavrnjenih pa 120 vozil. Samo v Kranjski Gori so policisti danes preverili prek 400 vozil in zaznali osem kršitev odlokov. V zgolj enem primeru gre za prehajanje regije.

»Parkirne površine so ponekod sicer polno zasedene, vendar take gneče, kot je bila prejšnji vikend, ni. Povsem se je že umiril tudi promet. Vsem, ki spoštujejo ukrepe, se zahvaljujemo za potrpežljivost in odgovorno ravnanje,« so med drugim sporočili s kranjske policijske uprave.

Možje v modrem so že ves teden pozivali, da je gibanje na svežem zraku seveda koristno, a naj ljudje za to izberejo manj oblegane kraje. A očitno se v teh časih polnijo tudi destinacije, ki prejšnja leta niso bile toliko oblegane. Policisti ta vikend opravljajo poostreni nadzor nad upoštevanjem protikoronskih ukrepov.

Ste tudi vi videli kaj zanimivega? Pošljite nam fotografije ali video.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas