PARKIRANJE

Bralca razkurilo ravnanje ljubljanskih policistov, pristojni pojasnjujejo (FOTO)

Objavljeno 15. julij 2020 07.18 | Posodobljeno 15. julij 2020 08.17 | Piše: N. B.

Ljubljančan se je jezil zaradi parkiranja. Izkazalo se je, da situacija ni bila takšna, kot je bila morda videti na prvi pogled.

Policija na Rudniku. FOTO: bralec Robert
Na naše uredništvo se je obrnil bralec Robert, ki ga je razjezilo domnevno neustrezno parkiranje ljubljanskih policistov pred večjim nakupovalnim središčem v prestolnici. »V soboto okoli 14. ure so pred trgovskim centrom na Rudniku organi pregona pustili svoje vozilo parkirano na označenem mestu za invalide. Kaj zakon ne velja za vse državljane enako?« je zapisal.

Kaj točno se je dogajalo, smo preverili pri ljubljanski policijski upravi, kjer so nam pojasnili, da so policisti v konkretnem primeru opravljali naloge javne varnosti. »Na zaprosilo varnostne službe so posredovali ob kršitvi javnega reda, kjer oseba ni upoštevala ukazov varnostnika in ga je tudi fizično napadla,« so zapisali. 

Niso parkirali na mestu za invalide

Kot še pojasnjujejo, so možje v modrem na parkirali za nujno potreben čas pri izvedbi naloge. Parkirali so na mestu, ki je označeno za intervencijska vozil. Pri tem ne gre za parkirna mesta, namenjena invalidom, ki so na tem parkirišču označena posebej, tako s talnimi oznakami kot tudi prometnimi znaki.
Deli s prijatelji