OBLEKE IZ DRUGE ROKE

Zombi prodaja rabljena oblačila

Objavljeno 17. junij 2020 08.38 | Posodobljeno 17. junij 2020 08.38 | Piše: E. B.

Covid-19 jo je pregnal z ulice, zato je začela prodajati prek spleta. Posli so zacveteli, ko se je napravila v strašnega zombija.

Tako napravljena je pritegnila številne stranke.
Oblačila iz druge roke so lahko tudi veliko kakovostnejša in bolj všečna kakor nova, zatrjuje 40-letna Tajka, ki prek azijskega družabnega omrežja prodaja garderobo – pokojnikov. In da bi pritegnila pozornost in vse skupaj začinila z malce humorja, se pri tem napravi v zombija!
 

Prodaja ponoči


Kanittha Thongnak je vse do pandemije oblačila dokaj uspešno prodajala na ulicah Chon Daena na severu države, a covid-19 jo je napodil z ulice, zato se je morala domisliti druge prodajne metode. In čeprav so vsi njeni znanci opevali splet in ji napovedovali bleščečo trgovsko kariero, se je izkazalo, da je prek zaslona prodala veliko manj kakor na prostem, sredi prometne konice, pred nakupovalnim središčem, na tržnici itn.

image
Rabljena oblačila so ji prinesla pravo premoženje. FOTO: Andrei Stanescu/Getty Images
Zato je sklenila, da bo stranke pritegnila na strašljiv, a nedvomno izviren način: in glede na to, da prodaja oblačila pokojnikov, se je zamisel o prodajalki zombiju ponudila kar sama. S pudrom si je posvetlila obraz, poudarila oči, malce porisala kožo, se napravila v prevelika oblačila, potem pa z neravno nežnim glasom prek svojega profila v živo posnela oglas za svojo domačo zalogo oblačil. Njena stran je prejemala vse več komentarjev, zato se je odločila z morebitnimi kupci vzpostaviti kar stik v živo: svoji spletni prodajalni je določila urnik in takrat nagovori vse stranke naenkrat. Kot se za zombija spodobi, dela le v nočnih urah, kljub temu jo včasih spremlja več kot 4000 ljudi naenkrat, ki pokupijo tako rekoč vse, kar jim ponudi, je nadvse zadovoljna Kanittha, ki si je po zaslugi podobe zombija ustvarila pravo malo premoženje.

V prostem času pomaga revnim.

A tudi čez dan ne počiva: takrat obiskuje lokalne cerkve, kjer zbirajo oblačila pokojnih in jih prodajajo za skromne zneske, kar največ jih, seveda, kupi Kanittha. In ker sama zdaj dobro živi in brez težav nahrani svojo številno družino, prosti čas posveča dobrodelnosti. 
Deli s prijatelji