SAJ NI RES, PA JE

Zagrizena veganka sosede toži zaradi vonjav po mesu

Sodišča jo vztrajno zavračajo, a veganka iz Pertha vztraja. Motijo jo tudi glasni otroci, hišni ljubljenci, športne dejavnosti, tobačni dim.
Fotografija: Veganka bo še naprej iskala pravico na sodiščih.
Odpri galerijo
Veganka bo še naprej iskala pravico na sodiščih.

PERTH – Čeprav sodišča zavračajo njene pritožbe, Cilla Carden vztraja pri svojem in vlaga bajno premoženje v nesmiseln boj. Zagrizena veganka že od leta 2017 bije bitko s sosedi, ki imajo drugačno mnenje in okus pri mizi, zato da je sobivanje z njimi nemogoče. Tako ocenjuje Cilla iz avstralskega Pertha, ki meni, da je peka mesa na žaru kršenje javnega reda in miru, predvsem pa vonjave nedopustno vdirajo na njeno posestvo in ji tako kvarijo vsakdanjik ter občutno slabšajo kakovost njenega življenja, tiste, ki vztrajajo pri svojem prehranjevanju na prostem, pa je označila za nasilne. »Ves čas voham ribe in meso, ne morem počivati, ne morem spati ...« stoka Cardenova, prepričana, da ji sosedje namerno nagajajo.


Verjetno je odveč omenjati, da je zavrnila tudi vsa prijazna povabila na družabne piknike in dogodke v soseski, Cardenova se preprosto ne druži z drugače mislečimi; v dopoldanskem času dela kot maserka, popoldneve pa preživlja v samoti in tišini svojega doma. Toda mir ji kalijo sosedje, ki jo menda posiljujejo z vonjavami z žara, oglašanjem papig in drugih hišnih ljubljencev, otrok, ki igrajo košarko na ulici, lučmi z razsvetljenih vrtov, ki s svetlobo vdirajo v njene prostore, in tobačnim dimom, ki kadilcem uhaja ravno pod njeno okno!

In čeprav ji na sodišču do zdaj niso dali upanja, da bi lahko njenim sosedom zakonito odvzeli pravico do uživanja na svojih posestih, in čeprav so slednji že zdavnaj omejili svoje užitke na prostem, se Cardenova ne bo vdala. Dokument, ki obsega kar 600 strani domnevnih krivic, bo usmerila na drugo sodišče, kjer bodo morda le imeli posluh zanjo …

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije