NIKOLI NI PREPOZNO

Z izbranko se je poročil na njenem pogrebu

Kitajec je ljubezni svojega življenja, čeprav pokojni, priredil poroko. Kupil ji je sanjsko obleko in ji pred prijatelji izrekel večno ljubezen.
Fotografija: Med pogrebom se je zaobljubil pokojni izbranki.
Odpri galerijo
Med pogrebom se je zaobljubil pokojni izbranki.

Dvanajst let sta bila srečno zaljubljena, a še preden bi zaljubljenca utegnila dahniti usodni da, ju je ločila smrt. Zadnjih pet let se je Yang Liu bojevala z rakom na dojki, in ker jima kljub vmesnim dobrim obetom ni uspelo stopiti pred matičarja, saj je bila bolezen močnejša, je Xu Shinan priredil ohcet med pogrebom. Takrat se je namreč poročil s svojo izbranko.

Slaviti življenje, ne pa objokovati smrt!

Vzel je truplo, napravljeno v nevesto, so osupli nekateri, spet drugi in tisti, ki poznajo 35-letnega Kitajca iz Daliana, vedo, da je to njegov globoki poklon ljubezni svojega življenja in da je preprosto moral tako izkazati večno predanost svoji nesojeni sopotnici.

Yang je med zdravljenjem mlade ženske ozaveščala o bolezni in jih spodbujala k preventivi.
Yang je med zdravljenjem mlade ženske ozaveščala o bolezni in jih spodbujala k preventivi.
Umrla je pred tednom dni, stara komaj 34 let, po več letih boja z boleznijo. Xuja je spoznala leta 2007, med študijem, šest let pozneje sta se zaročila in začela načrtovati veliki dan. Toda načrte je ustavila bolezen takrat 28-letnice, simptomi so se čez noč tako zelo poslabšali, da so jo nemudoma sprejeli v bolnišnico, jo operirali in ji predpisali mukotrpno kemoterapijo. Pogum so ji dajali tudi sledilci na kitajskem družabnem omrežju weibo, na katerem je Yang mlade ženske spodbujala k rednim pregledom in preventivi, žarek upanja pa je zanjo posijal leta 2017, ko se ji je stanje občutno izboljšalo.

Zaročenca sta znova začela načrtovati ohcet, a se jima je maja letos vse spet obrnilo na glavo, ko je Yang obležala v bolnišnici. Takrat brez upanja po ozdravitvi, jasno je postalo, da boj dokončno izgublja, zato se je začela pripravljati na slovo. Zaročencu je zabičala, da ne sme nihče jokati na njenem pogrebu in da morajo na dan njenega slovesa slaviti njeno življenje, ne pa objokovati smrt. Xu je zato svoji nesojeni nevesti kupil najlepšo poročno obleko in ji med pogrebnim obredom, pred družino in prijatelji, izrekel večno ljubezen in zvestobo ter ji obljubil, da se bosta srečala v naslednjem življenju.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije