ŠOKANTNI POSNETEK

VIDEO za 18+: Transseksualka se ga je lotila in skoraj razpolovila

Objavljeno 26. januar 2019 20.32 | Posodobljeno 26. januar 2019 22.13 | Piše: T. V.

Brutalni napad so posnele nadzorne kamere.

Trenutki, tik preden je zamahnila. FOTO: posnetek zaslona
Transseksualko Evie Amati je sodišče v Avstraliji obsodilo na štiri leta in pol zapora zaradi poskusa umora, ki so ga 7. januarja 2017 posnele nadzorne kamere v trgovini bencinske črpalke v mestu Enmore blizu Sydneyja.

Na posnetku je videti Evie, kako je oborožena s sekiro vstopila v trgovino, kmalu zatem pa je po krajšem pogovoru z Benom Rimmerjem, ki je bil ena izmed strank, zamahnila s sekiro in ga zadela v obraz, nato pa se je lotila še ene stranke trgovine.

Na sojenju so jo njeni odvetniki zagovarjali, da je imela zaradi operacije ob spremembi spola zelo hude bolečine, zaradi katerih je bila jezna na vse in je imela željo, da bi ubila neznance. Uro pred napadom je na družbenih omrežjih pustila sporočilo: »Nekega dne bom ubila veliko ljudi.«

Na dan napada naj bi bila še posebej besna zaradi slabega zmenka z žensko, ki jo je spoznala prek tinderja. V času napada naj bi bila drogirana.

Spregovoril je tudi Ben in medijem povedal, da mu je udarec s sekiro skoraj prepolovil obraz. Tega mu zdaj skupaj držijo štiri ploščice iz titana. »Spomnim se udarca. Uspelo se mi je v zadnjem trenutku obrniti, sicer bi mi razpolovila glavo. Verjetno sem čutil, kaj namerava narediti,« se tistih trenutkov spomina Ben, ki se je po udarcu zgrudil in začel bruhati, ker mu je v grlo tekla velika količina krvi zaradi velike luknje na obrazu in nosu. Prepričan je, da je Evie prejela premilo kazen za svoje dejanje, zato je začel na spletu zbirati podpise pod peticijo, da bi kazen Evie podaljšali na najmanj deset let.

Deli s prijatelji