SPORNO MESO

Vegan jih toži zaradi burgerja

Veriga s hitro prehrano na udaru, goljufali naj bi pri pripravi jedi. Meso pečejo na istem žaru kakor veganski obrok.
Fotografija: Tako mesne kot brezmesne različice so pripravljali na istem žaru. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Tako mesne kot brezmesne različice so pripravljali na istem žaru. FOTO: Guliver/Getty Images

To je tožba v imenu vseh veganov in vegetarijancev, naznanja Phillip Williams, prepričan, da Burger King krši določila, ki so v veljavi za pripravo jedi, ki niso živalskega izvora. Impossible Whopper, kot se imenuje veganska različica priljubljenega mesnega burgerja, ne vsebuje govedine, a ker ga pripravijo na istem žaru kakor mesne pleskavice, bi moral ponudnik drugače opredeliti sestavine obroka.


Vegan s Floride vztraja, da ga je malomarno osebje zavedlo: svoj obrok je z opozorilom, da ne želi majoneze, kupil v drive-inu v Atlanti: plačal je celo dolar več kakor za običajni burger, pozneje pa se je poglobil v pripravo hitre prehrane in šokiran ugotovil, da veganski burger pečejo na istem žaru kakor mesno različico – če bi ga kdo na to opozoril, jedi ne bi naročil, poudarja in opozarja, da je takšnih nedopustnih prevar v gostinski ponudbi po ZDA absolutno preveč.

Številni vegani in vegetarijanci slepo zaupajo ponudnikom in pri tem nevede kršijo svoja načela ter ogrožajo svoje zdravje in počutje, zato je skrajni čas, da se takšnim prevarantom stopi na rep, je opozoril Williams.

Kako se razpleta tožba in kakšno odškodnino zahteva opeharjeni gost, ni znano, pri Burger Kingu pa so ob ponudbi navedli pripis, da je za goste po dogovoru mogoč tudi poseben način priprave brezmesnih obrokov.
 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije