ODKRITJE

V zidu sta imela 80.000 čebel

Španski par ni mogel spati zaradi brnenja v steni spalnice. Velikanski panj je moral nastajati najmanj dve leti.
Fotografija: Odstranil je več kot meter dolgo satovje.
Odpri galerijo
Odstranil je več kot meter dolgo satovje.

Družina iz španske Granade se je dolgo pritoževala zaradi nenavadnega brnenja, ki ga je bilo slišati v zidu njihove spalnice. Izkazalo se je, da si je v njem dom ustvarila velikanska kolonija kar 80.000 čebel. Zakonca iz Pinos Puente sta brnenje lep čas prenašala, nato pa sta se odločila stopiti do lokalnega čebelarja in ga prositi, naj si ogleda sobo. Brnenje sprva niti ni bilo tako moteče, a je postajalo čedalje glasnejše, tako da na koncu nista več mogla normalno spati. Ves čas sta sumila, da gre za čebele.

Čebelar Sergio Guerrero je neimenovana zakonca dobro poznal, saj jima je že prej pomagal odstraniti čebele z njune posesti. A vendar mu je prizor, ki ga je pričakal za njunim zidom, vzel sapo. Našel je velikansko satovje, daljše od enega metra. »Ne morem razumeti, kako sta lahko živela s tako velikim rojem čebel v zidu,« se je čudil Sergio. »Eno leto so jima brenčale naravnost v glavo.« Matica lahko zaleže od 2000 do 3000 jajčec na dan. Guerrero je prepričan, da je tako velik panj moral nastajati najmanj dve leti.
Tako glasno so brnele, da nista mogla spati.
Tako glasno so brnele, da nista mogla spati.

Območje Granade je očitno zelo priljubljeno pri čebelah. Zgolj letos jih je iz hiš in drugih stavb odstranil več kot pol milijona, vendar še nikoli ni videl česa podobnega. Čebele praviloma ne napadajo, če se ne počutijo ogrožene. Vse domačine, ki sumijo, da jih imajo v svojem domu, poziva, naj ne ukrepajo sami, temveč naj čim prej pokličejo strokovnjaka. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije