NAJSTAREJŠI ČLOVEK NA SVETU?

Uslužbenci na letališču v šoku, ko so videli potni list

Na terminal je zakorakal moški, star 123 let.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Bogdan Cristel, Reuters Pictures
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Bogdan Cristel, Reuters Pictures

Pred dvema letoma so uslužbenci letališča v Abu Dabiju ostali odprtih ust, ko so na terminalu odprli potni list moškega, v njem pa zagledali letnico njegovega rojstva – 1896. Če so bili podatki resnični, je bil pred njimi Swami Sivananda, star 123 let.

Starec je potoval iz Kalkute v London, vmes pa naredil postanek v Abu Dabiju. Kot je pojasnil osebju, ki se je naposled z njim tudi fotografiralo, je ostal brez staršev, ko je bil star šest let. Zanj je skrbel duhovni guru, s katerim je prepotoval Indijo. Moški je bil videti mnogo mlajši, sam pa je dejal, da je to zaradi zdravega načina življenja – vsak dan vadi jogo, živi disciplinirano in v celibatu.

»Živim enostavno in skromno življenje. Uživam enostavno hrano, le kuhano, brez olja in začimb, riž in juho iz leče z zelenimi čiliji. Izogibam se mleku in sadju, to je le za poseben trenutke. v otroštvu sem bil mnogokrat lačen,« je povedal Sivananda, ki menda že štiri leta skuša dokazati svojo starost. Z njo bi se namreč lahko vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas