BREZČUTNOST

Ubila ogroženo žirafo in jo pojedla: Ne kesam se, to je moj hobi

Pravi, da ničesar ne obžaluje.
Fotografija: FOTO: Facebook
Odpri galerijo
FOTO: Facebook

Ko se je sredi lanskega lova na divje živali Tess Thompson Talley iz Kentuckyja na facebooku pohvalila s fotografijo ubite žirafe, ki jo je sama ustrelila v Južni Afriki, so se njene fotografije hitro razširile po spletu. Na milijone ljudi jo je obsodilo. Skoraj leto po tem, ko je javnost pozabila na lovski incident, je ameriška televizija CBS z njo opravila intervju. Če ste mislili, da se kesa zaradi trofeje redke črne žirafe, ste se seveda zmotili.

Ubijala zaradi ohranitve narave?!

»To je moj hobi in to rada to počnem. Ponosna sem na lov, ponosna sem na to ubito žirafo,« je dejala. Meso je družina pojedla, njeno kožo pa uporabila za blazine in prevleko za kovček za puško. Pojasnjuje, da je bila žirafa ustreljena v okviru misije za ohranitev narave v eni od regij Južne Afrike.



»Mnogi mislijo, da je najlažje potegniti sprožilec. Ni tako. To je najtežji del. Toda v tem procesu pridobite veliko spoštovanje do živali in hvaležnost. Živali so tukaj za nas. Lovimo jih in jih pojemo.« Dejala je še, da se je z žirafo fotografirala, ker je to vedno bil del lovske tradicije in da se to problematizira šele zdaj, ko imama spletna omrežja. Pravi tudi, da ničesar ne obžaluje in da bo lovila še naprej.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije