NEVARNO POČETJE

Sodišče odločilo: trije moški v zapor zaradi fotografiranja z rjavimi medvedi (VIDEO)

Vsakdo bo moral plačati še 3000 dolarjev.
Fotografija: Globa zaradi približevanja medvedom. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Globa zaradi približevanja medvedom. FOTO: Youtube

Trije turisti v ameriškem narodnem parku Katmai na Aljaski so se preveč približali rjavim medvedom, ki so v reki lovili losose. Zaradi tega jih je sodišče poslalo v zapor za en teden oz. 10 dni, vsi so dobili eno leto pogojne zaporne kazni in globo 3000 dolarjev. Za eno leto pa so jim prepovedali še vstop v vse ameriške narodne parke. Globa bo šla v roke zavodu za varovanje Katmaiskega parka.

Incident se je zgodil 9. avgusta leta 2018, včeraj pa se je končalo sojenje Davidu EnglemanuRonaldu Englemanu in Stevenu Thomasu, ki so bredli po reki, da bi prišli bližje medvedom in tako posneli lepšo fotografijo. S tem so kršili zakon, ki zapoveduje prepoved približevanja medvedom na več kot 15 metrov. Ujeli so jih, ker je njihovo početje zabeležila spletna kamera, ki v živo prenaša dogajanje iz parka. Videoposnetek si lahko ogledate spodaj.

Ob razglasitvi sodbe so opozorili na nevarnost njihovega neodgovornega početja, ki bi se lahko končalo tragično, saj so rjavi medvedi zelo teritorialni plenilci. Še posebej nevarni so med migracijami lososov, ko si ustvarjajo zaloge hrane. Medvedi bi lahko ranili ali ubili koga izmed njih, potem pa bi morali ubiti medveda, kar bi imelo zelo negativen vpliv na turizem v teh krajih.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas