MERO PEAK

To zmore človeško telo: na 6036 metrih delali sklece

Koliko zmore človeško telo, je zanimalo lastnika fitnesa Tima Megginsona. Njegova skupina je med vzponom na Mero Peak še telovadila.
Fotografija: Telovadbo so skrbno dokumentirali ter dokaze poslali ocenjevalcem.
Odpri galerijo
Telovadbo so skrbno dokumentirali ter dokaze poslali ocenjevalcem.

Kot da ne bi bil že sam vzpon na goro Mera Peak dovolj zahteven, se je skupina zagnanih športnikov odločila na vrtoglavi višini še – potelovaditi. Tim Megginson, lastnik fitnesa na Otoku, je na nenavaden in nadvse drzen podvig povabil osem svojih prijateljev in rednih obiskovalcev telovadnice, skupaj pa se zdaj veselijo Guinnessovega rekorda.

Po vzponu pol ure vadbe

Po devetih dneh so dosegli cilj: ustavili so se na 6036 metrih sicer 6476 metrov visoke gore in si pripravili prostor za telovadišče, ki je bilo hkrati dovolj visoko za vpis v znamenito knjigo. Megginson iz Elyja v Angliji je kakor ob običajnem delavniku izvajal vaje, četica nadobudnih mišičnjakov pa mu je sledila. Vadba je trajala pol ure, izvajali pa so predvsem sklece in držo v položaju plank, kar so skrbno dokumentirali s posnetki in fotografijami ter dokaze poslali Guinnessovim ocenjevalcem.

Napovedujejo nove podvige. FOTOGRAFIJi: Instagram
Napovedujejo nove podvige. FOTOGRAFIJi: Instagram

Dozdajšnji rekord je dosegla skupina telovadcev lani na nadmorski višini 5714 metrov, in sicer na najvišjem afriškem vrhu Kilimandžaro. Megginson je nad uspehom svoje skupine, ki je dan pozneje, ker se pač spodobi, osvojila priljubljeno Mero Peak, goro, ki je med drugim izhodišče za vzpon na streho sveta, navdušen in napoveduje nove podvige. »Rad raziskujem, do katerih skrajnosti lahko priženem svoje telo,« je ob vrhunskem uspehu povedal Britanec, ki je s prijatelji mimogrede dosegel še en rekord – z odigrano partijo šaha na najvišji nadmorski višini doslej.

»Vsi smo bili zelo zagrizeni in zagnani, zato nisem dvomil o uspehu,« je sklenil Megginson in naznanil, da bo nedvomno podrl še kateri rekord na ekstremni višini.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas