IGRA

Takšnega razočaranja ni predvidel nihče: za pokemone se ne zmenijo (FOTO)

Največja zbirka spominkov, povezanih s priljubljeno videoigro, ostala doma. Več kot 20.000 predmetov.
Fotografija: Norije zaradi pokemonov, kot kaže, ni več. FOTO: Kim Kyung Hoon/Reuters Pictures
Odpri galerijo
Norije zaradi pokemonov, kot kaže, ni več. FOTO: Kim Kyung Hoon/Reuters Pictures

Še pred nekaj leti je mnoge zapustila pamet (nekateri pa so celo izgubili življenje), medtem ko so v virtualnem svetu iskali in lovili priljubljeno bitje, in danes so, kot kaže, že pozabljeni.

Pokemoni ne pritegujejo več množic oboževalcev, kot kaže, niti gorečih posameznikov ne, ki bi bili pripravljeni seči globoko v žep za, tako so jo vsaj ocenjevali poznavalci, največjo zbirko spominkov, povezanih s priljubljeno videoigro.

Spominki z vsega sveta

Britanka, ki je bila tudi sama velika navdušenka nad videoigro, je več kot 25 let shranjevala najrazličnejše predmete, od zbirateljskih kartic, figuric, igrač, plakatov, filmov, videoiger, knjig in celo toaletnega papirja ter različnih modnih dodatkov s priljubljeno podobo: skupno je zbrala več kot 20.000 predmetov, ki jih je kupovala na različnih koncih sveta, od ZDA do Japonske, njena zakladnica pa naj bi presegala celo vrednost 300 tisočakov.

Toda takšnega razočaranja ni pričakovala, pravzaprav ga ni predvidel nihče: avkcijska hiša Hansons v angleškem Etwallu in tudi lastnica največje tovrstne zbirke sta ostali praznih rok, saj za pokemone ni bil nihče pripravljen odšteti niti izklicne cene!

Goreča zbirateljica je pozneje pojasnila, da svojih junakov nikoli ni nameravala prodati, a jo je v to prisilila finančna stiska. Mnogi sicer menijo, da je zbirka preprosto preobsežna, zato zdaj načrtuje prodajo nekaterih posamičnih predmetov; predvsem redke kartice, denimo, lahko iztržijo po več tisočakov, povedo poznavalci. 

Kartice gredo še vedno za med. FOTO: Ritzau Scanpix/Reuters
Kartice gredo še vedno za med. FOTO: Ritzau Scanpix/Reuters

Zbirka je preveč obsežna, menijo nekateri. FOTO: Twitter
Zbirka je preveč obsežna, menijo nekateri. FOTO: Twitter

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas