LANG LANG

Ta pianist je igral klavir sredi Alp (FOTO)

Jungfraujoch je najvišja železniška postaja v Evropi. Lang Lang v zimsko idilo prinesel orientalski pridih.
Fotografija: Zimska idila ga je navdušila.
Odpri galerijo
Zimska idila ga je navdušila.

Glasbena avantura na kar 3454 metrih nadmorske višine je bila zares neverjetna, je vzhičen kitajski pianist Lang Lang, ki je minuli teden nastopil na najvišji železniški postaji v Evropi, Jungfraujoch.

Ker je umetnost univerzalen jezik, upa, da bo s svojim podvigom pomagal premostiti razlike med Kitajsko in Evropo ter povezati svet.

Mrzli prsti, hiter utrip

Na švicarski železniški postaji je zaigral tri skladbe in prejel poklon občinstva, kot je pozneje povedal, pa je bilo doživetje popolno. Ne le da je glasba zvenela čarobno, tudi zasneženo okolje je bilo naravnost idilično, pravljično; pripravil se je na nizke temperature in si dobro ogrel prste, je pojasnil Lang Lang ter priznal, da je bil srčni utrip precej pospešen.

Doživetje je bilo popolno. FOTOGRAFIJI: Reuters
Doživetje je bilo popolno. FOTOGRAFIJI: Reuters

Za nepozaben nastop je izbral tri skladbe, Love Dream, Jasmine Flower in Goldberg Variations, in v zimsko športno središče vnesel orientalski pridih, je pojasnil glasbenik; gora Jungfrau je s 4158 metri sicer eden glavnih vrhov Bernskih Alp, ki leži med severnim kantonom Bern in južnim kantonom Valais, na polovici poti med Interlaknom in Fieschem.

Nastop je trajal osem minut, 39-letni Lang Lang pa se je na dogodek pripeljal z vlakom, da bi se bolje vživel v krajino in se naužil dih jemajočih pogledov z visoko ležečih predelov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije