KORONAVIRUS

Svet v strahu pred koronavirusom, tukaj pa brezglavo žurajo 

Objavljeno 25. marec 2020 09.31 | Posodobljeno 25. marec 2020 10.50 | Piše: P. K.

Obnašajo se, kot da za virus še niso slišali.

Koronavirus jih ne ustavi. FOTO: Twitter
Svet se je zaradi pandemije novega koronavirusa skoraj ustavil. Številne države so uvedle stroga pravila gibanja v javnosti, samoizolacija je odrejena že skoraj povsod. Po ZDA je doslej umrlo 347 ljudi, v državi New York 114, v mestu pa več kot 60. Župan Bill de Blasio in guverner Andrew Cuomo zvezno vlado pozivata, naj pošlje na pomoč vojsko.

Novi virus je poleg ostalih neprijetnih posledic povzročil tudi to, da imajo učenci in študentje kar naenkrat veliko (pre)več prostega časa. Po twitterju krožijo posnetki norih študentskih zabav in polnih plaž mladih, ki se predajajo zabavi.

Največji razvrat se dogaja v Teksasu, kjer so si študentje privoščili nore zabave, nič kaj bolj obetavno pa ni na Floridi, kjer dolge plaže polnijo množice mladih. Alkohol teče v potokih, varnostne razdalje pa ne upošteva prav nihče. 


Sreda je dan za akcijo!

Zaploskajmo v zahvalo vsem, ki se v času krize trudijo za nas. Vsako sredo ob 18.00 na vaših balkonih, terasah, dvorišču – ali preprosto čez okno. Boste z nami? Svojo prisotnost lahko potrdite na družbenem omrežju Facebook.

Akcijo pripravlja Delo, pridružujemo pa se ji v Slovenskih novicah, Oni, Delo in domu, NeDelu, Poletu, Svetu kapitala, Suzy, Odprti kuhinji in Mični.


 
Deli s prijatelji