NENAVADNA KAMPANJA

Študentka (19) gola odjahala čez mesto

»Raje gola kot brez čelade,« je povedala Britanka, ki si je zamislila nenavadno kampanjo za ozaveščanje o nujnosti nošenja čelad med jahanjem.
Fotografija: »Doživela sem že veliko padcev, ki bi bili usodni, če ne bi nosila čelade,« je ob objavi fotografij zapisala Georgie. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
»Doživela sem že veliko padcev, ki bi bili usodni, če ne bi nosila čelade,« je ob objavi fotografij zapisala Georgie. FOTO: Facebook

»Nekateri ljudje še vedno jahajo brez čelade in opozoriti želim na to, da je to zelo nevarno,« je povedala študentka veterine po tem, ko je s svojim podvigom v javnosti pritegnila nemalo pozornosti.

Študentka Georgie Grace (19) je razmišljala, kako bi čim bolj opozorila na nujnost nošenja čelade pri jahanju, potem pa dobila idejo na facebooku, kjer je videla tako kampanjo na Novi Zelandiji. Brez pomišljanja je tudi sama odvrgla vse cunje, obula škornje in si na glavo poveznila čelado, potem pa na konju v Evinem kostumu odvihrala po mestu Coventry v Veliki Britaniji.

Krajani so bili nad njeno pojavo presenečeni, ampak navdušeni. Poimenovali so jo Lady Godiva po ženskem liku iz lokalne stare legende, ki je gola jahala po Coventryju.

»Ko sem videla kampanjo za nošenje čelad med jahanjem, sem tudi sama delila ta video in ob tem napisala: Če ta objava dobi čez 100 všečkov, se bom slekla tudi jaz in naredila isto,« je za britanske medije povedala Georgie. Prepričana je, da je bilo dejanje smiselno, če si samo nekaj novih ljudi zapomni, da je treba med jahanjem na glavi imeti čelado.

Svoje fotografije je delila na svojem facebook profilu in ob tem zapisala: »Zaskrbljena sem nad številom ljudi, ki še vedno jahajo brez čelad.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije