CRISTINA SCUCCIA

Sprememba kariere: zapustila uršulinke in postala natakarica

Po zmagi v glasbeni oddaji je posnela ploščo in jo podarila papežu. Ne bo več nuna, je sklenila, in se preselila v Španijo.
Fotografija: Pred osmimi leti je osupnila s svojim glasom. FOTOGRAFIJI: Twitter
Odpri galerijo
Pred osmimi leti je osupnila s svojim glasom. FOTOGRAFIJI: Twitter

Najprej je navdušila, no, šokirala z nastopom v tekmovalni glasbeni oddaji The Voice in zmagala, zdaj pa je zamenjala svoje življenjsko poslanstvo in se preselila iz Italije v Španijo. Cristina Scuccia s Sicilije, nekoč nuna, uršulinka v samostanu v Milanu, je zdaj natakarica.

Nastopila z zvezdniki

Preboj na glasbeno sceno ji je uspel leta 2014 v omenjenem šovu, kjer je osupnila tako žirijo kot občinstvo s svojimi izvedbami nekaterih uspešnic, kot sta No One, ki si ga sicer lasti Alicia Keys, in Livin on a Prayer zasedbe Bon Jovi, zmagala pa je s svojo različico nosilne skladbe filma Flashdance, What a Feeling. Po zmagi je izdala ploščo, na kateri je pogumno posnela tudi svojo različico Madonninega hita Like a Virgin, album je podarila celo papežu Frančišku.

Toda zdaj 34-letna Cristina je na svoji glasbeni poti, na kateri jo je doletela neizmerna čast, da je nastopila z Rickyjem Martinom in Kylie Minogue, spoznala, da je po 15 letih v samostanu napočil čas za spremembo, kot je pojasnila nedavno v pogovorni oddaji. »Mislim, da je v življenju nujno poslušati svoje srce. Sprememba je simbol napredka, razvoja, čeprav je strašljiva, saj se je veliko lažje ustaliti kakor se spopasti z negotovostmi,« je pojasnila Cristina dolgih in spuščenih las, z uhanom v nosu in napravljena v oblačila živih barv.

Popolna preobrazba
Popolna preobrazba

Delo natakarice jo veseli, vsak dan ima nasmeh na obrazu, o selitvi v Španijo pa ni podvomila niti za hip. Upa, da bo njena glasbena kariera tam dobila nov zagon, hvaležna pa je tudi vsem v svojem nekdanjem samostanu za neizmerno podporo, čeprav se je morala zavoljo svoje odločitve spopadati s številnimi kritikami iz cerkvenih krogov. Kljub temu, poudarja, se ni odpovedala veri, nikoli pa ne bo zaprla vrat ljubezni, je še sklenila. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas