PODJETNI PETLETNIK

Policist ni mogel verjeti, kdo je za volanom

Objavljeno 06. maj 2020 11.54 | Posodobljeno 06. maj 2020 11.27 | Piše: STA, T. V.

Menijo, da je prevozil tri do pet kilometrov.

Po prestižni avto se je odpravil s tremi dolarji v žepu. FOTO: Reuters
Policist v ameriški zvezni državi Utah je v ponedeljek na avtocesti ustavil avtomobil in presenečeno ugotovil, da za volanom sedi petletnik.

image
Petletnik je staršem vzel avto. FOTO: Reuters
Policist je avtomobil ustavil, ker je zelo počasi peljal po levi strani ceste. Ko je vključil sireno, je voznik avtomobil ustavil na pasu za ustavljanje. Voznik je policistu povedal, da je star pet let in da se je odpeljal od doma, ker se je sprl z materjo, saj mu ni želela kupiti športnega avtomobila. Dejal je še, da je avtomobil doma vzel staršem, da bi se odpeljal v Kalifornijo, kjer živi njegova sestra, in si tam kupil lamborghinija.

»Verjetno bi za to imel premalo denarja, ker je imel v denarnici le tri dolarje,« je tvitnila policija. Najcenejši lamborghiniji stanejo okoli 200.000 dolarjev.

Policija ocenjuje, da je deček prevozil tri do pet kilometrov. Policist, ki ga je ustavil, je povedal, da je fantek sedel na robu sedeža, da je lahko dosegel stopalke avtomobila. Dečkovi starši so pojasnili, da nikoli prej ni vozil avtomobila. Pogovor med petletnikom in policistom, ki ga je posnela nadzorna kamera, je policija objavila na youtubu.
Deli s prijatelji