LJUBEZENSKI VANDALIZEM

Slovenec Zvonimir na Tajskem uničeval volilne plakate

Objavljeno 18. februar 2019 16.42 | Posodobljeno 18. februar 2019 20.23 | Piše: STA, M. U.

Za valentinovo je hotel zasnubiti Tajko, pa je ni bilo na večerjo.

Slovenski turist je minuli konec tedna na vzhodu Tajske zašel v težave. FOTO: Zaslonski posnetek
Slovenski turist, domnevno 54-letni Zvonimir Nard, je minuli konec tedna na vzhodu Tajske poškodoval osem volilnih plakatov. Za valentinovo je skušal svojo tajsko partnerico zaprositi za roko, vendar je ni bilo na večerjo.

Zaljubljeni Slovenec se je od žalosti napil in se znesel nad volilnimi plakati. Pri vandalizmu so ga posnele nadzorne kamere, na podlagi posnetkov pa so ga oblasti aretirale v sobi, ki jo je najel, je po poročanju tajskega spletnega portala v angleščini Thaivisa pojasnila tamkajšnja policija. Ob aretaciji so mu zasegli tudi nož, s katerim je poškodoval plakate kandidata provojaške stranke Palang Pračarat, med drugim tiste, na katerih je bil poleg lokalnega kandidata stranke Čalonga Maralerta še tajski premier Prajut Čanoča. Na enem od plakatov je imel premier sredi čela rano, podobno strelni, a se je kasneje izkazalo, da je ta nastala, ko je neznanec v poster zalučal kamen.
image
Tako so o nesrečno zaljubljenem Slovencu poročali na Tajskem. FOTO: Zaslonski posnetek

Slovenec je policiji pojasnil, da ga je razjezilo, ker je morala njegova partnerica, ki sodeluje v predvolilni kampanji stranke, na valentinovo delati in ni mogla na zmenek z njim. Ker je ni mogel priklicati po telefonu, se je napil, drugo pa je zgodovina ...

Konec dober, vse dobro

Ko je volilni kandidat izvedel, za kaj je šlo, je obtožbo umaknil. Policija je zato Slovencu le izrekla opozorilo in ga izpustila. Danes je prišel na novinarsko konferenco in se opravičil stranki in njenemu kandidatu, ta pa je opravičilo sprejel.
 
Deli s prijatelji