NENAVADEN NASTOP

S psičko se spremenita v živi kip

Objavljeno 12. junij 2019 18.11 | Posodobljeno 12. junij 2019 18.11 | Piše: A. P.
Ključne besede: živi kipi

Jaspe in njen gospodar stojita nepremično ure in ure. Opazil je, da otrpne vsakič, ko jo poljubi na vrat.

Najprikupnejši parček FOTO: Instagram
Na ulicah brazilskega mesta Fortaleza vsi poznajo mladega moškega, ki si služi denar kot živi kip. Čeprav je Yorge Luís Ruiz zelo dober v svojem poklicu, ga večina pozna zaradi njegove prikupne psičke, ki je asistentka v njegovi predstavi. Yorge je pripotoval iz Venezuele v želji po boljšem življenju. Vsakdanji kruh si navadno služi na trgu Ferreira, kjer je veliko ljudi, zaradi česar je tudi velika konkurenca drugih uličnih umetnikov. A nihče nima prikupne kužike, ki ji je ime Jaspe. Kadar Yorge otrpne v kip, mu psička spleza na roko in tudi sama oledeni.

image
Pred začetkom nastopa jo poljubi.

Pred kratkim je nekdo na twitterju objavil posnetek njune točke in je postal mednarodna zanimivost. V treh tednih si ga je ogledalo neverjetnih pet milijonov ljudi, ki so želeli izvedeti več o tem prikupnem parčku.

Danes imata svoj profil na instagramu s skoraj 90.000 sledilci, z njima pa je navezalo stik veliko časopisnih agencij z vseh koncev sveta, ker bi radi poročali o njuni zgodbi. Yorge je razkril, da psičke ni nikoli dresiral, da se je vse zgodilo povsem naravno. Jaspe je postala del njegovega nastopa pred šestimi leti, ko sta prišla v Brazilijo, čeprav je to počel že v domači Venezueli. Po selitvi je ni mogel pri nikomer pustiti, zato jo je začel voditi s seboj na trg. Opazil je, da je otrpnila vsakič, ko jo je poljubil na vrat. Glede na to, da je bila z njim, je preizkusil, ali bi se mu lahko pridružila med nastopom. Prvi dan je k njemu stopila ženska in trdila, da prihaja iz organizacije za zaščito živali. Razburila se je, da psa izkorišča in muči, ter celo poklicala policijo. V bran so mu stopili domačini, ki oblastem niso dovolili, da bi Jaspe odnesli.

image
Živi kip navdušuje mimoidoče.
90 tisoč sledilcev imata na instagramu.
Deli s prijatelji