TERAPIJA

S prašičem nad strah pred letenjem

Na kalifornijskem letališču za udobje potnikov skrbijo terapevtske živali. Psom zdaj dela družbo pujsa, ki potnike pozdravlja in jim igra na klavir.
Fotografija: Mnogim pomaga odpravljati nelagodje pred poletom. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Mnogim pomaga odpravljati nelagodje pred poletom. FOTO: Reuters

SAN FRANCISCO – Terapevtske živali ne smejo manjkati niti na letališču, saj tam marsikoga zagrabita tesnoba in strah pred poletom. V San Franciscu ju zdaj pomaga premagovati tudi petletna pujsa LiLou.

Prikupna žival, ozaljšana s pilotsko kapo in rdeče nalakiranimi parklji, se s svojo lastnico Tatyano Danilovo sprehaja po terminalih, z dvignjeno nogo pozdravlja čakajoče potnike in jim jemlje sapo z igranjem na svoj miniaturni klavir. Ker je povsem v koraku s časom, rada pozira za selfieje. Sliši se kot scenarij iz kakšnega filma, a gre za povsem utrjen terapevtski pristop, s katerim pujsa mnogim pomaga odvrniti misli od mučne poti in morebitnega strahu pred letenjem. LiLou je do vseh izjemno prijazna, saj potnikom dovoli, da jo pobožajo, obstaja le ena omejitev: ne smejo se ji približati od zadaj. Lastnica je pojasnila, da je LiLou zelo radovedna, delo prostovoljke pa jo nadvse osrečuje, saj se rada druži z ljudmi in raziskuje nove kraje; tako se ji namreč stimulirajo čuti in krepi inteligenca. V svojih prostih dneh se najraje sprehaja po mestu; doma ima svojo posteljo, prehranjuje pa se le s kakovostno zelenjavo in beljakovinskimi briketi, je še zaupala skrbna lastnica.

Kot je pojasnila Jennifer Kahzaraian, ki na letališču skrbi za udobje potnikov, je v njihovi službi veliko živali, predvsem psov različnih pasem, ki z obiskovalci, tako kakor LiLou, stkejo posebne vezi in pričarajo nepozabno izkušnjo. Vse živali, ki jih odlikuje umirjen in prijazen značaj, morajo pred pridobitvijo delovnega mesta opraviti posebno dresuro pri letališki službi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije