RAZISKOVALEC

Pustil službo, da po svetu išče steklenice

Američan je v desetih letih odkril kar 83 steklenic s sporočili. Izsledil je že 25 pošiljateljev in se z desetimi tudi srečal.
Fotografija: Steklenice s sporočilom so ga obnorele.
Odpri galerijo
Steklenice s sporočilom so ga obnorele.

Clint Buffington iz Salt Lake Cityja je bil leta 2007 star 23 let, ko je z očetom in bratom iskal školjke in zobe morskih psov vzdolž obale britanskega otočja Turks in Caicos na Antilih. Takrat je našel steklenico s sporočilom, ki sta ga leta 1999 napisala Ed in Carol Meyers ob prvi obletnici njune poroke in ga vrgla v morje. Clint ju je izsledil v Washingtonu in se pozneje z njima sestal. Tako se je začel njegov konjiček zbiranja steklenic s sporočili.
Pismo, ki sta ga poslala zakonca Meyers.
Pismo, ki sta ga poslala zakonca Meyers.

»Od nekdaj sem očaran nad njimi,« je povedal Clint, ki zdaj že 10 let mrzlično išče steklenice. Njegova obsedenost je tako velika, da je pustil službo učitelja angleščine ter se začel preživljati kot potujoči muzikant in pisec spletnega dnevnika svojih odkritij. Na različnih koncih sveta je našel že 83 steklenic, od tega je izsledil 25 pošiljateljev in se z desetimi celo sestal.

Vsak teden porabi približno 40 ur za pisanje svojega bloga, njegova žena Kate pa ga pri tem podpira. Sam pravi, da gre za garanje, saj da mu en zapis vzame približno 25 ur raziskav. Za odkrivanje pošiljateljev uporablja različne tehnike.
Zakonca Meyers in Clint so postali tesni prijatelji.
Zakonca Meyers in Clint so postali tesni prijatelji.

Večina sporočil je precej starih, zato jih pogosto ne more razvozlati. »Žena je zelo razumevajoča, še posebno ko doma norim. Kadar pa jo vlačim po plaži v peklenskem soncu, no, takrat je malce manj navdušena,« je priznal Clint in dodal, da mu je že pomagala razvozlati nekaj skrivnosti. Po poklicu je kirurginja, zato mu pomaga odpirati sporočila s skalpelom, da jih ne bi poškodoval, poleg tega mu prevede sporočila, ki so napisana v španščini.
Zakonca Meyers sta ostala njegova tesna prijatelja, prišla sta celo na njegovo poroko.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije