PASJI DALJINEC

Psi so po televiziji dobili še daljinec

Objavljeno 04. julij 2016 23.47 | Posodobljeno 04. julij 2016 23.48 | Piše: T. P.
Po DOGTV še televizijski daljinec le za štirinožne kosmatinčke.
Kmalu se pred televizijo za daljinca ne bomo več grebli le s partnerjem, temveč tudi s psi. Foto: facebook.

Kdor je mislil, da je televizija ponudila že vse, kar se ponuditi da, je bil v velikanski zmoti. Ljudje namreč nismo edini, ki uživamo v ure dolgem zrenju v televizijske zaslone, temveč naj bi našemu zgledu z veseljem sledili štirinožni hišni kosmatinčki. To so s pridom izkoristili Američani in že pred štirimi leti ustvarili poseben televizijski program, namenjen izključno osamljenim kužkom, ki potrpežljivo čakajo, da se lastniki vrnejo domov. Potrpežljivo, a nikakor ne zdolgočaseno, zaradi 24-urnega pasjega televizijskega programa DOGTV. Zdaj pa človekovi najboljši prijatelji ne bodo več omejeni le na gledanje enega samega kanala, saj je veriga izdelkov za pse ustvarila poseben daljinski upravljalnik, prilagojen pasjim šapicam.

Gonilne sile za DOGTV so imele pri ustvarjanju v mislih le pse. Glasbo, grafiko, animacije in posnetke so prilagodili tako, da naj bi pomirili psičke, celo kot kamer je takšen, ustreza njihovemu vidu. S tem so zadeli žebljico na glavico, saj naj bi – tako vsaj pravi Ilyena Hirskyj-Douglas, raziskovalka živalskega računalniškega dizajna – nedavne raziskave pokazale, da »psi danes v povprečju gledajo televizijo več kot devet ur na teden«. Zato je izkoristila dejstvo, da je tehnologija postala pomemben dejavnik tudi v življenju hišnih ljubljenčkov, in v sodelovanju z znamko pasje hrane Wagg razvila velik daljinec z velikanskimi izbočenimi tipkami za pse. Iz posebno močne plastike je, da ga psi lahko tudi grizljajo, in ker je vodoodporen, se po njem lahko slinijo.

»Hoteli smo ustvariti nekaj, s čimer se bodo zaposlili, kar jih bo zabavalo in zagotovilo, da se bodo v svojem domu počutili resnično dobro,« pravi Dan Reeves iz podjetja Wagg, prepričan, da so psi enakovredni družinski člani. Torej morajo imeti tudi ljudem podobne pravice, med njimi pravico do menjavanja televizijskih kanalov. Zato je pasji daljinec prilagojen njihovemu vidu, v živo rumeni in modri barvi, ki ju najbolje zaznavajo. 

Deli s prijatelji