STARŠI NA NOGAH

Protest, kot ga še ni bilo: v šolo namesto otrok vpisali ovce

Skupina staršev v francoski vasici Crets en Belledonne je s posebno protestno akcijo skušala preprečiti, da bi enega od razredov zaradi premajhnega števila učencev ukinili.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images/istockphoto

GRENOBLE – V okviru akcije je tamkajšnji kmet v osnovno šolo vpisal 15 ovac in tako skušal zagotoviti zadostno število učencev, poroča britanski . Starši so v torek zjutraj v okviru operacije ovce pred osnovno šolo v vasi v bližini mesta Grenoble pripeljali 50 ovac. »Naši otroci niso ovce, nehajte jih šteti,« so vzklikali.

Ovčerejec Michel Girerd je nato 15 ovac v znak protesta simbolno vpisal v šolo. Med novimi učenci so tako ovčke Baa-bete, Dolly in Shaun. Girerd, ki ima na šoli tudi svoje otroke, je županu Jean-Louisu Maretu ob tem predal rojstne liste vpisanih ovac. Izrazil je še kritiko, da se oblasti bolj obremenjujejo s številkami kot pa z dobrobitjo otrok. Starši so nedavno izvedeli, da nameravajo jeseni ukiniti enega od 11 razredov, ker je število učencev upadlo z 266 na 261. Zdaj upajo, da jim bodo oblasti prisluhnile in si premislile.

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas