STRELNE RANE

Prebegli vojak je bil poln zajedavcev

Objavljeno 24. november 2017 16.35 | Posodobljeno 24. november 2017 16.35 | Piše: A. P.
Zdravniki so bili osupli nad stanjem Severnega Korejca. Zdaj obsedeno gleda TV-nadaljevanke in posluša pop.
Simbolična fotografija.

SEUL – Zdravniki, ki so operirali 24-letnega severnokorejskega vojaka, ki je nedavno dramatično zbežal iz države, so razkrili, da je imel več strelnih ran, prav tako pa je bil okužen s hepatitisom B. Ubežnik, ki okreva v bolnišnici, naj bi obsedeno gledal televizijske nadaljevanke in se navduševal za pop glasbo.

Še posebno pretresljivo je bilo odkritje, da je bilo njegovo telo polno zajedavcev, nekateri paraziti naj bi bili dolgi 27 centimetrov. To je posledica slabe prehrane in slabih higienskih razmer, ki že desetletja ogrožajo prebivalce Severne Koreje. »V svoji 20-letni kirurški karieri še nisem videl česa takšnega, le v učbenikih,« je povedal Lee Cook-Jong. Po statističnih podatkih ima vsak deseti ubežnik, leta 2015 jih je bilo 169, v krvi virus hepatitisa B. Ta je lahko posledica slabe sterilizacije v bolnišnicah ali pa se prenaša spolno. Med 17 ženskimi ubežnicami so pri sedmih v iztrebkih našli zajedavce.

24 let star vojak odlično okreva.

Spomnimo se, da je vojak Oh pobegnil 13. novembra. Zdravniki mu predvajajo nadaljevanke in filme, saj se bojijo, da bi ga lahko poročila preveč vznemirila, saj je njegovo vedenje o svetu zelo izkrivljeno.

Po doslej zbranih podatkih gre za vojaškega načelnika, ki je bil nameščen v vasici Panmunjom. Njegov pobeg je bil zelo odmeven, ker so ga posnele kamere, na njih vidimo, kako beži z vojaškim terenskim vozilom, nato v njega streljajo bivši kolegi, ko teče čez mejo. Najmanj štirikrat so ga zadeli, vojaki Južne Koreje so ga pozneje našli zakopanega v odpadlo listje. Odvlekli so ga na varno in s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. Strokovnjaki so prepričani, da se je za prebeg odločil, ker mu je bila všeč pop glasba, ki jo južnokorejske oblasti namenoma predvajajo na meji s severno sosedo. 

 

Deli s prijatelji